הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מאפה פילו קראנצ’י במילוי קרם וניל

מתכון מאפה פילו

קבלו מתכון להכנת מאפה פילו מתוק וקראנצ’י בטירוף מבצק פילו מפואר ומתקתק.

מאפה פילו במילוי קרם וניל עשיר ומנחם המשדרג את הטעם ברמות.

מתכון מאפה פילו

מאפה פילו קראנצ’י במילוי קרם וניל

הדפסה
בצק חלומי עם טעם משגע
של: ישראלה אזולאי

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית מרובעת בינונית

מרכיבים

לקרם:

  • 2 ביצים
  • 3 כוסות חלב
  • כוס קמח
  • כוס קורנפלור
  • ½ כוס סוכר
  • 50 גרם חמאה ½ חבילה
  • 1 שקית סוכר וניל 10 גרם
  • 1 חבילה עלי פילו שהופשרו לילה במקרר 500 גרם

לשימון:

  • 150 גרם חמאה מומסת
  • כוס שמן קנולה אפשר לא להשתמש בכל הכמות, תראו לפי הצורך

שלבי הכנה

  • הכנת הקרם:
  • בסיר בינוני שאיתו נבשל על הגז נשים 2 כוסות חלב, הקמח, קורנפלור, סוכר, ביצים, ונטרוף טוב עם מטרפה ידנית.
  • להוסיף עוד כוס חלב ואז נערבב ונעביר לגז.
  • לבשל תוך כדי ערבוב תמידי עד שמסמיך ונהיה קרמי מעט.
  • להוסיף את החמאה והסוכר וניל ונמשיך לערבב עם המטרפה עד שנהיה קרם. לאחר מכן נכבה את הגז ונעביר לקערת זכוכית שיתקרר.
  • בינתיים נחמם תנור ל-200 מעלות תכנית רגילה.
  • ניקח תבנית מרובעת בינונית, ונשים אותה על עלי הפילו כשהם פתוחים ובערמה על השולחן.
  • לחתוך עם גלגלת לפי גודל התבנית מסביב.
  • לשמן את התבנית עם החמאה והשמן באמצעות מברשת.
  • לשים חצי מכמות העלים אחד על השני כשאנחנו משמנים כל עלה מעל לפני ששמים את העלה הבא.
  • נמרח מעל את כל הקרם בשכבה אחת ואז נמשיך להניח מעל את שאר העלים כשאנו משמנים אותם.
  • בסוף נחתוך את המאפה לריבועים עם סכין חדה ובעדינות לריבועים.
  • להכניס לאפיה עד שהעלים מזהיבים יפה (לעקוב הם גם מתנפחים, בערך חצי שעה), לאחר מכן נוציא ונצנן (חובה להתייצבות)
  • לפדר באבקת סוכר.
מתכון מאפה פילו
צילום: ישראלה אזולאי

מקור: מאפה פילו קראנצ’י במילוי קרם וניל – ישראלה אזולאי