מתכון בלתי נשכח ומרשים במיוחד, מכינים “סוכריות” חגיגיות ונדירות אלה שישאירו את כולם המומים!
אז קבלו מתכון קל ומרשים של מאפה פילו בשר עסיסי ומדהים הממולא בפטריות מפנקות.
מאפה פילו בשר ממולא פטריות לכבוד החג
תנסו ותקבלו חוויית טעמים מטריפה ונדירה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 חבילה פילו 500 גרם
- ¼ קילו בשר טחון /עוף
- 1 בצל קצוץ דק
- פטריות חתוכות/קצוצות
- צנוברים לקלות כמה דקות ללא שמן על מחבת חמה – אם אוהבים
- פפריקה מתוקה / חריפה לפי הטעם
- תבלין קציצות מלח פלפל לפי הטעם
- מעט כמון
- 1 ביצה למריחה, מים לטבעוניים
- שומשום
- סילאן לזיגוג מעל
- גבעול עירית / פטרוזיליה לקשירה בקצוות (לא חובה)
שלבי הכנה
- נפשיר דפי פילו לילה במקרר.
- נטגן בצל עד להזהבה ואז מוסיפים ומערבבים את הבשר, ועם המזלג פותחים אותו עד שישנה צבע.
- במחבת אחרת נטגן בצל ונוסיף פטריות ותיבול, ואז מערבבים עם הבשר עד שהוא עשוי היטב.
- נפרוס עלה ומרססים בשמן, ומעליו פורסים עוד עלה ומשמנים גם אותו.
- נחצה את העלים לחצי שיצאו שתי “סוכריות”. מניחים כף או שתיים מהבשר ומגלגלים שני גלגולים ומהדקים עם האצבעות וחותכים קצוות.
- נמרי בביצה ונכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה.
- אפשר לזגג עם סילאן לפני ההגשה ולפזר מעט אגוזים. או להגיש עם רוטב פטריות.
מקור: מאפה פילו בשר – הילה ליברטי
להשאיר תגובה