קבלו מתכון של מאפה גבינות טעים ומגרה כל כך, קריספי בפה, וחם וטרי היישר מהתנור.
מאפה גבינה נהדר בזכות בצק מנצח בלי חמאה ומרגרינה, אבל עמוס בכל טוב של מילוי גבינות מגרות.
מאפה גבינות אישי מבצק קל
קבלו מתכון של מאפה גבינות טעים ומגרה כל כך, קריספי בפה, וחם וטרי היישר מהתנור.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- ½3 כוסות קמח בכוס מידה חד פעמית לשתייה חמה
- 1 כפית מלח
- 1 כף חומץ
- ½ שקית אבקת אפיה 5 גרם
- ½ כוס שמן זית כתית מעולה
- ⅓1 כוסות מים חמימים
- שומשום לפיזור מעל לפני האפייה כמה שרוצים
למלית:
- גבינה בולגרית 200 גרם
- 150 גרם גבינה צהובה או נעם 22% או גלבוע, או עמק מגורדת
- 150 גרם גבינה רכה או צפתית קוטג', כנען, תבור, או ריקוטה פרסקה
- 1 ביצה אם המלית קשה ולא רכה מספיק – אפשר להוסיף עוד ביצה
שלבי הכנה
- בקערה לנפות קמח ונוסיף כפית מלח.
- לערבב ונוסיף חומץ, א.אפיה ושמן זית כתית מעולה.
- לערבב עם כף ונוסיף בהדרגה כוס מים חמימים תוך כדי לישה.
- ללוש עד לבצק רך ונעים, אני הוספתי עוד שליש כוס מים בערך.
- מומלץ להוסיף מים כף אחר כף וללוש, לכל קמח יש את דרגת הספיגה שלו.
- ללוש כשש דקות לישה, נהפוך לכדור ונכסה למנוחה בערך 40 דקות (אפשר ללוש גם ידנית!).
- לחלק את הבצק ל 4 חלקים וכל חלק נרדד.
- לקרוץ 5 עיגולים עם האצבעות, נשטח מעט כל עיגול ונמלא כפית מלאה בנדיבות.
- לסגור ונהדק ונעשה צורה, אפשרי גם להדק ולעשות צורה עם מזלג (מה שחשוב שיהיה סגור היטב ככה שהמילוי לא יברח במהלך האפיה).
- לפזר מעל שומשום כמה שרוצים.
- לאפות בתנור חם 180 מעלות להזהבה, כ-25 דקות.
מקור: אילנה מנגן
יכול להיות ששמתם לרשום שמרים אחרת איך הבצק יתפח
היי יורם,
הבצק יתפח כי יש אבקת אפייה 🙂
בהצלחה!