הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

מאפה גבינות אישי בוריקיטס (ללא מרגרינה!)

מאפה גבינות

מאפה גבינות ממכר שחייבים להכין בשבועות! מתכון קל, ללא חמאה או מרגרינה, עשיר בגבינות וניתן למלא בכל מה שמתחשק. מתכון קל ביותר לבצק נוח לעבודה ותקבלו בוריקיטס ממכרים, שאף אחד ירצה להפסיק לאכול!

מאפה גבינות

מאפה גבינות מושלם ומפנק

הדפסה
מתכון פשוט למאפה גבינות הכי ממכר שיש
של: אילנה מנגן

מרכיבים

  • לבצק:
  • 3.5 כוסות קמח בכוס מידה חד פעמית לשתייה חמה
  • 1 כפית מלח
  • כף חומץ
  • ½ שקית א. אפיה 5 גרם
  • ½ כוס שמן זית כתית מעולה
  • ⅓1 כוסות מים חמימים
  • שומשום לפיזור מעל לפני האפייה כמה שרוצים
  • למלית:
  • גבינה בולגרית 200 גרם
  • 150 גבינה צהובה או נעם 22% או גלבוע, או עמק מגורדת (150 גרם)
  • 150 גבינה רכה או צפתית קוטג’, כנען, תבור, או ריקוטה פרסקה (150 גרם)
  • 1 ביצה אם המלית קשה ולא רכה מספיק – אפשר להוסיף עוד ביצה

שלבי הכנה

  • מנפים קמח לקערה ומוסיפים כפית מלח.
  • מערבבים ומוסיפים חומץ, אבקת אפייה ושמן זית.
  • מוסיפים בהדרגה כוס מים חמימים תוך כדי לישה.
  • לשים עד לבצק רך ונעים, אני הוספתי עוד שליש כוס מים בערך, מומלץ להוסיף מים כף אחר כף וללוש, לכל קמח יש את דרגת הספיגה שלו.
  • לשים כשש דקות לישה, נהפוך לכדור ונכסה למנוחה בערך 40 דקות (אפשר ללוש גם ידנית!).
  • מחלקים את הבצק ל 4 חלקים וכל חלק נרדד
  • קורצים 5 עיגולים עם האצבעות, נשטח מעט כל עיגול ונמלא כפית מלאה בנדיבות.
  • סוגרים, מהדקים ויוצרים צורה, אפשרי גם להדק ולעשות צורה עם מזלג (מה שחשוב שיהיה סגור היטב ככה שהמילוי לא יברח במהלך האפיה).
  • מפזירים מעל שומשום כמה שרוצים.
  • אופים בתנור חם 180 מעלות להזהבה, כ-25 דקות.

הערות וטיפים

למילוי אחר ולא חלבי ניתן למלא את הבצק בחצילים קלויים על האש, פטריות עם בצל, פירה תפוחי אדמה עם בצל, בשר טחון, ובקיצור עם כל מה שבא לכם
מאפה גבינות
צילום: אילנה מנגן


מקור: אילנה מנגן