10 דקות הכנה ויש לכם מאפה גבינה ממכר לכל המשפחה, מושלם לארוחת בוקר או ערב ואפילו לזמנים שסתם מתחשק לנשנש משהו מלוח. מתכון פשוט שכל אחד יכול להכין, ב־10 דקות ויש לכם מאפה מפנק שתצטערו שלא הכנתם ממנו יותר!
מאפה גבינה משגע
מתכון למאפה גבינה מפנק במיוחד שמכינים ב־10 דקות
ציוד
- תבנית פיירקס 20X33
מרכיבים
- 1 חבילת דפי פילו
- 100 גרם חמאה מומסת להברשת העלים.
- מלית:
- 250 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
- 1 גביע קוטג’ 250 גרם
- 4 ביצים
- 2 קופסאות יוגורט 150 גרם כל אחד – דנונה 1.5%
- 4 כפות קמח שטוחות
- 1 כפית מלח
שלבי הכנה
- מורחים עלה פילו במעט חמאה מומסת. פורסים בתבנית פיירקס גודל 33×20 , שהשוליים בולטים החוצה.
- שמים עלה נוסף פרוס שגם אותו מרחנו בחמאה.
- לוקחים 6 עלים (אין צורך לשמן אותם) מקפלים אותם כמו שמקפלים נייר ומסדרים בתבנית – לא להצמיד אותם מידי.
- לוקחים את תערובת הגבינה ויצקים מעל באופן אחיד. התערובת תיכנס בין קיפולי הפילו.
- מלמעלה מניחים 2 עלים נוספים שלמים כמו שעשינו בתחתית. מקפלים פנימה וסוגרים יפה את השוליים שבולטים החוצה.
- משמנים ביתרת החמאה ומפזרים שומשום.
- אופים ב־ 180 מעלות כחצי שעה או עד השחמה יפה.
מקור: Hagit Salimi Mazor
להשאיר תגובה