מאפה גבינה עשיר בגבינות איכותיות ובזיתים וניתן להכין אותו גם במילויים נוספים. מתכון קל לבורקס עשיר בגבינה בולגרית, בגבינה צהובה ובגבינת שמנת, שמתאים לשבת בבוקר, לארוחת ערב באמצע השבוע וגם לחג!
מאפינה גבינה עשיר וממכר
מתכון מושלם למאפה גבינה שהילדים יזללו
מרכיבים
- 1 חבילה בצק עלים להפשיר לילה שלם במקרר
למלית:
- גבינה בולגרית מגורדת 200 גרם
- 225 גבינת שמנת 225 גרם – השתמשתי בנפוליאון
- גבינה צהובה מגורדת 150 גרם
- זיתים פרוסים שחורים וירוקים
- פלפל שחור גרוס מעט
- 3 ביצים טרופות L
- 2 כפות קמח לבן
להברשה:
- 1 ביצה טרופה
- שומשום לבן ושחור לפיזור
שלבי הכנה
- מערבבים את הגבינות בקערה, למעט גבינה צהובה.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים, ולהוסיף להן את הקמח ולהמשיך בטריפה עד שאין גושים.
- מעבירים את בלילת הביצים עם הגבינות, להוסיף פלפל ולתת ערבוב טוב.
- מקמחים משטח ולחצות את בצק העלים לשניים ומרדדים לגודל התבנית.
- מניחים בתבנית נייר אפייה ומעליו את הבצק.
- מורחים על הבצק את מלית הגבינות ורק עכשיו לפזר את הגבינה הצהובה המגורדת.
- את השוליים משאירים ריקות על מנת להדק את הבצק בסגירה.
- עכשיו מרדדים במשטח מקומח גם את החצי השני של הבצק ומניחים מעל שכבת הגבינות.
- מהדקים טוב טוב את השוליים כדי למנוע זליגה של הגבינה בזמן האפייה.
- את החלק העליון של הבצק כעת נחתוך לריבועים (על מנת שיהיה פתח אויר ויאפה כמו שצריך).
- מורחים ביצה טרופה ושומשום לקישוט.
- אופים ב־180 מעלות טורבו (קו עליון וקו תחתון) עד שמזהיב ומקבל צבע יפה.
הערות וטיפים
רצוי לאפות בתבנית תנור על מנת שיאפה בתחתית (ולא בתבנית חד פעמית).
אם אחרי הכנסת המאפה לתנור הסימונים עם סכין נסגרו, לעבור שוב על החיתוכים עם סכין (זה חשוב בכדי שיאפה טוב ולא יצא בצקי).
ניתן להחליף את הבצק עלים לבצק פילאס טורכי ,או לבצק פילו משומן 4 שכבות למטה 4 שכבות למעלה!
ניתן גם להמיר את סוג הגבינות למה שאתם אוהבים, אך חשוב שתהיה גבינת שמנת או שמנת חמוצה. (מאחר ואין בהם נוזלים)
ניתן להוסיף, עלי תרד לגבינות, בצל ירוק ,תירס וכל מה שאתם אוהבים.
אם אחרי הכנסת המאפה לתנור הסימונים עם סכין נסגרו, לעבור שוב על החיתוכים עם סכין (זה חשוב בכדי שיאפה טוב ולא יצא בצקי).
ניתן להחליף את הבצק עלים לבצק פילאס טורכי ,או לבצק פילו משומן 4 שכבות למטה 4 שכבות למעלה!
ניתן גם להמיר את סוג הגבינות למה שאתם אוהבים, אך חשוב שתהיה גבינת שמנת או שמנת חמוצה. (מאחר ואין בהם נוזלים)
ניתן להוסיף, עלי תרד לגבינות, בצל ירוק ,תירס וכל מה שאתם אוהבים.
מקור: אילנית בניזרי
להשאיר תגובה