קבלו מתכון להכנת מאפה גבינה ללא גלוטן טעים במיוחד.
ארוחת ערב משובחת שמכינים בקלילות עם חומרים סופר איכותיים ובריאים.
מאפה גבינה ללא גלוטן לארוחת ערב
מרקם עשיר ופריך כמו של באגט צרפתי
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לבצק:
- ¼1 כוסות קמח שקדים
- 1 כף אבקת אפיה ללא גלוטן
- 1 כף קסאנטן גאם
- 3 כפות שמן MCT
- 2 כפות חומץ תפוחים
- ¼ כוס מים פושרים
למלית:
- 2 פרחי כרובית כוס כרובית מפוררת
- 2 פרחי ברוקלי כוס ברוקלי מפורר
- גבינת מוצרלה 24% שומן 15 גרם
- גרם גבינת עובש כחולה 30% שומן 15 גרם
- בולגרית 24% שומן 15 גרם
- 4 זיתים ללא גלעין
שלבי הכנה
הכנת המלית:
- נפורר את הכרובית והברוקולי לפירורים גסים.
- נוסיף את הגבינות ונערבב עד שנוצרת עיסה מכל המרכיבים.
אופן הכנת הלחם:
הכנת הבצק והמשך הכנה:
- נניח את כל המרכיבים בקערה קודם את היבשים ואז את הנוזלים.
- נערבב הכול עד לקבלת בצק אחיד ומוכן לעבודה.
- נחלק את הבצק ל-2.
- נניח נייר אפיה על משטח העבודה נרטיב את קצות האצבעות ונפתח את הבצק לצורה מלבנית.
- נניח את המלית שהכנו במרכז המלבן ונקפל את הבצק ואז נגלגל לצורת בגט ונהדק טוב את הצדדים.
- נניח את הבגטים הממולאים בתבנית עם נייר אפיה.
- נבריש מעט שמן McT מעל להשחמה.
- נאפה בטמפרטורה של 175 למשך 35 דקות או עד להשחמה.
מקור: מאפה גבינה מתכון מאת: שרית ברסקה לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם: לפייסבוק ולאינסטגרם
להשאיר תגובה