הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

לימון כבוש ב-5 דקות בטעם ייחודי

מתכון לימון כבוש

קבלו מתכון של לימון כבוש ב-5 דקות עבודה המקבלת טעם ייחודי ונדיר שניתן לשלב באינסוף מנות ומאכלים שונים.

העצים מלאים בפרי הלימון והאהוב ואז אין שום סיבה לא להתחיל לכבוש לימונים כבר מהיום.

מתכון לימון כבוש

לימון כבוש ב-5 דקות

הדפסה
גם טעים וגם בריא, וגם ממש קל להכנה.
של: יפה סייג

ציוד

  • צנצנת זכוכית עם מכסה שניתן לסגור הרמטית

מרכיבים

  • לימונים ננסיים בהתאם לגודל הצנצנת
  • מלח גס בשפע
  • מיץ לימון טרי
  • מעט שמן זית

לגיוונים:

  • פפריקה מתוקה בערך כפית על כל חצי כוס מלח גס
  • שיני שום קלופות ופרוסות לפי הטעם
  • פלפל חריף פרוס לפי הטעם
  • רוזמרין

שלבי הכנה

  • לחצות את הלימונים הקטנים (לא עד הסוף, מעין סנדוויץ’).
  • לחרוץ איקס בתחתית כל לימון, כך שייפתח מעט. נדחס מלח גס לתוכו ונעביר לצנצנת.
  • לדחוס את הלימונים בצנצנת, כך שכל הלימונים יהיו דחוסים ויתחילו להגיר נוזלים.
  • לסחוט פנימה לצנצנת מיץ לימון ונדאג שיכסה את הלימונים עד הסוף ואז נסיים בחצי ס”מ שמן זית. נסגור היטב.
  • נשאיר את הצנצנת במקום מוצל במטבח לשבוע ואז נעביר למקרר.
  • הלימונים יהיו טובים אחרי שבועיים – שלושה.לפתח ולבדוק.
  • לאחסן בצנצנת סגורה במקרר.

הערות וטיפים

שדרוגים – ניתן להוסיף לצנצנת הלימונים גם שיני שום פרוסות, עשבי תיבול כמו רוזמרין או עלי דפנה וכמובן תבלינים כמו פפריקה.
מתכון לימון כבוש
צילום: יפה סייג

מקור: לימון כבוש – ממטבחה של יפה סייג