קבלו מתכון של לימון כבוש ב-5 דקות עבודה המקבלת טעם ייחודי ונדיר שניתן לשלב באינסוף מנות ומאכלים שונים.
העצים מלאים בפרי הלימון והאהוב ואז אין שום סיבה לא להתחיל לכבוש לימונים כבר מהיום.
לימון כבוש ב-5 דקות
גם טעים וגם בריא, וגם ממש קל להכנה.
ציוד
- צנצנת זכוכית עם מכסה שניתן לסגור הרמטית
מרכיבים
- לימונים ננסיים בהתאם לגודל הצנצנת
- מלח גס בשפע
- מיץ לימון טרי
- מעט שמן זית
לגיוונים:
- פפריקה מתוקה בערך כפית על כל חצי כוס מלח גס
- שיני שום קלופות ופרוסות לפי הטעם
- פלפל חריף פרוס לפי הטעם
- רוזמרין
שלבי הכנה
- לחצות את הלימונים הקטנים (לא עד הסוף, מעין סנדוויץ’).
- לחרוץ איקס בתחתית כל לימון, כך שייפתח מעט. נדחס מלח גס לתוכו ונעביר לצנצנת.
- לדחוס את הלימונים בצנצנת, כך שכל הלימונים יהיו דחוסים ויתחילו להגיר נוזלים.
- לסחוט פנימה לצנצנת מיץ לימון ונדאג שיכסה את הלימונים עד הסוף ואז נסיים בחצי ס”מ שמן זית. נסגור היטב.
- נשאיר את הצנצנת במקום מוצל במטבח לשבוע ואז נעביר למקרר.
- הלימונים יהיו טובים אחרי שבועיים – שלושה.לפתח ולבדוק.
- לאחסן בצנצנת סגורה במקרר.
הערות וטיפים
שדרוגים – ניתן להוסיף לצנצנת הלימונים גם שיני שום פרוסות, עשבי תיבול כמו רוזמרין או עלי דפנה וכמובן תבלינים כמו פפריקה.
מקור: לימון כבוש – ממטבחה של יפה סייג
נשמע טעים וטוב
היי אביבה,
מחכים שתכיני ותספרי לנו איך יצא 🙂