הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

לימון כבוש ביתי מהיר

מתכון לימון כבוש

מתכון של לימון כבוש ביתי מהיר וקל להכנה שתמיד מניב תוצאות מושלמות.

תוספת מעולה שתמיד מתאימה לכל ארוחה ולכל שולחן.

מתכון לימון כבוש
צילום: דוד מירב זריהם
מתכון לימון כבוש

לימון כבוש ביתי מהיר

הדפסה
ככל שהוא קל כך הוא טעים
של: דוד מירב זריהם

ציוד

  • צנצנות

מרכיבים

  • לימונים מאורכים עם קליפה עבה
  • מלח גס

שלבי הכנה

  • לקחת לימונים צהובים ויפים.
  • לשטוף אותם ולפרוס אותם לפרוסות בעובי סנטימטר אחד.
  • לאחר מכן לסדר בקערה בשכבות כאשר לא לשים פלח על פלח (ראו בתמונות).
  • בין כל שכבה לשכבה לפזר בנדיבות מלח עבה.
  • לכסות בנייר כסף ליומיים, לאחר יומיים לערבב את הקערה בצורה כזאת שכל מה שמלטה יעלה למעלה ולכסות שוב לעוד יומיים (חוזרים על כך 3 פעמים).
  • לאחר מכן לסדר בצנצנות (עבודה קשה אבל אפשר להוציא את החרצנים, הם נותנים מרירות).
  • לסדר בצנצנת בצורה שלא ישב פלח על פלח.
  • את הצנצנות למלא שווה בשווה במיץ הלימון שנשאר בתוך הקערה ואת שאר הצנצנת למלא מים.
  • לערבב טוב שהכל מתערבב ומחלחל פנימה, לסגור ליומיים שלושה וזה מוכן לאכילה.
  • ככל שישב יותר בצנצנת ככה הקליפה יותר תהיה רכה.
מתכון לימון כבוש
צילום: דוד מירב זריהם

מקור: לימון כבוש – דוד מירב זריהם