מתכון של לימון כבוש ביתי מהיר וקל להכנה שתמיד מניב תוצאות מושלמות.
תוספת מעולה שתמיד מתאימה לכל ארוחה ולכל שולחן.
לימון כבוש ביתי מהיר
ככל שהוא קל כך הוא טעים
ציוד
- צנצנות
מרכיבים
- לימונים מאורכים עם קליפה עבה
- מלח גס
שלבי הכנה
- לקחת לימונים צהובים ויפים.
- לשטוף אותם ולפרוס אותם לפרוסות בעובי סנטימטר אחד.
- לאחר מכן לסדר בקערה בשכבות כאשר לא לשים פלח על פלח (ראו בתמונות).
- בין כל שכבה לשכבה לפזר בנדיבות מלח עבה.
- לכסות בנייר כסף ליומיים, לאחר יומיים לערבב את הקערה בצורה כזאת שכל מה שמלטה יעלה למעלה ולכסות שוב לעוד יומיים (חוזרים על כך 3 פעמים).
- לאחר מכן לסדר בצנצנות (עבודה קשה אבל אפשר להוציא את החרצנים, הם נותנים מרירות).
- לסדר בצנצנת בצורה שלא ישב פלח על פלח.
- את הצנצנות למלא שווה בשווה במיץ הלימון שנשאר בתוך הקערה ואת שאר הצנצנת למלא מים.
- לערבב טוב שהכל מתערבב ומחלחל פנימה, לסגור ליומיים שלושה וזה מוכן לאכילה.
- ככל שישב יותר בצנצנת ככה הקליפה יותר תהיה רכה.
מקור: לימון כבוש – דוד מירב זריהם
להשאיר תגובה