אין ישראלי שלא משוגע על חומוס, אחת המנות הכי אהובות וטעימות, שסוגרת את הפינה לצהריים זריז, מזין ובריא.
קבלו מתכון של חומוס ביתי בלי להתפשר על גרם של טעם שיענג אתכם עם חומוס סופר איכותי, עשיר וסמיך כמו בחומוסיות הכי טובות.
לטחון ולנגב: מתכון לחומוס ביתי מעולה ב-5 דקות
קבלו מתכון של חומוס ביתי בלי להתפשר על גרם של טעם שיענג אתכם עם חומוס סופר איכותי.
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 קופסא חומוס של יכין ללא חומר משמר 550 גרם
- 1 כוס טחינה גולמית
- ½ כוס מים קרים
- ½ כפית כמון
- ½ כפית מלח
- ½ כפית שום גבישי
שלבי הכנה
- לטחון במג'מיקס הכל עד למרקם חלק.
- לזלף שמן זית בהגשה – אם יוצא מרקם קשה אפשר להוסיף מעט מים.
- החומוס נשמר במקפיא לחודשים וניתן להוציא מנה בכל פעם לפי הצורך.
הערות וטיפים
אם אתם לא מעוניינים להשתמש בחומוס מקופסא אז הנה טיפ חשוב לקיצור זמן ההכנה של חומוס – השרו כמות גדולה של גרגרי חומוס (1/2-1 ק"ג) למשך לילה, אחר כך תבשלו את החומוס במים ותקפיאו לאחר הבישול תוך חלוקה למנות.
מקור: מתכון לחומוס ביתי – חנה אלקיים
א הכמון מיותר.
ב.1 שם שום כתושה ולא שום גבישי.תמיד עדיף מוצר טרי מאבקה.
היי עודד,
תודה על התגובה שלך.
לגבי הכמון והשום, אנחנו מאמינים שזה עניין של טעם ותמיד אפשר לשנות לפי איך שרואים לנכון 🙂
מקווים שאתה נהנה ממתכונים באתר שלנו!