לחמניות שום מושלמות ורכות כמו ענן שמכינים בצ'יק צ'ק.
לחמניות ברוטב שום ועשבי תיבול המשדרגים את החוויה ברמות.


לחמניות שום מתובלות רכות כמו ענן בצ'יק צ'ק
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה קרה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- ½ כוס שמן זית
- ½3 כוסות מים פושרים מינרלים
- 1 כפית מלח
- שום כתוש
למריחה מעל:
- תערובת עשבי תיבול
- שמן זית
- שום כתוש
- מלח גס
שלבי הכנה
- להתחיל בהוספת לקערת המיקסר את הקמח, שמרים, וסוכר, ונערבל.
- להוסיף גם את השמן, שום כתוש, ואת המים בהדרגה ולבסוף את המלח.
- להמשיך לערבל עד שנקבל בצק רך ונעים.
- למגע נעסה את פני הבצק במעט שמן, נכסה ונניח לתפוח עד שהבצק מכפיל את עצמו.
- לאחר ההתפחה נוריד אוויר מהבצק וליצור צורות, נבריש ביצה ונשים להתפחה שנייה.
- להבריש מעל מתערובת הירק ושום .
- להכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 25 דקות או עד השחמה ובדיקה בתחתית החלה אם נאפה.
- מיד לאחר האפייה נבריש מעל מרוטב השום.

מקור: דבורה אוזנה
כמה שום כתוש לשים בבצק?
היי שני,
אפשר 3-4 שיניים או יותר, לפי הטעם.
בהצלחה!