קבלו מתכון מעולה להכנת לחמניות רכות ואווריריות.
לחמניות טעימות שהכי קל להכין בבית, מומלץ בחום!

לחמניות רכות ואווריריות
מתכון קל להכנה ללחמניות מעולות
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף דבש אחת
- 1 כף מלח אחת
- 3 כוסות מים פושרים
- ½ כוס שמן קנולה
- ¼ כוס שמן זית
- ניתן לקשט במעט שומשום מעל
שלבי הכנה
- מכניסים לקערה כוס מים , שמרים וסוכר ולהמתין כעשר דקות .
- מוסיפים את שאר המצרכים ולשים עד שמתקבל בצק רך .
- מכסים את הבצק ומתפיחים למשך כחצי שעה בערך (בחום תהליך תפיחת הבצק היא יותר מהירה).
- מוציאים אוויר מהבצק ושוב מתפיחים, הפעם כרבע שעה .
- משמנים את הידיים עם מעט שמן ומחלקים את הבצק ליחידות בגודל הרצוי.
- אפשר לכמה שרוצים אני חילקתי ל 15 יחידות .
- נותנים לבצק כחמש דקות לנוח .
- לעשות עכשיו צורה עם הידיים. אין לנו צורך במערוך מכיוון שהבצק רך.
- מי שרוצה ניתן להוסיף מעל מעט שומשום ולהרטיב עם מעט מים .
- מחממים תנור ל 200 מעלות חום.
- אופים את הלחמניות עד לקבלת צבע חום יפה. זמן מוערך כ 25 דקות.

מקור: שרה יוסף
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם: @sarayosef.net_ | ובדף שלה: שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי
להשאיר תגובה