מתכון של לחמניות רכות ומושלמות לשבת, בצבע זהב מהמם ומרקם חלומי שנמס בפה.
אין סיום או התחלה טובה יותר לשבוע מאשר לחמניות הטעימות האלה שיפנקו את כל המשפחה.
לחמניות רכות הכי מושלמות לשבת
מושלמות בטעם מושלם וממכר לעוד
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה קרה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו קמח מנופה
- 1 כף מלח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר אפשר 5 כפות אם רוצים מתוק יותר
- 3 כוסות מים פושרים
- 1 כוס שמן
שלבי הכנה
- נערבב חצי מכמות הקמח עם כף מלח.
- נוסיף את שאר כמות הקמח וניצור גומה / שקע.
- נוסיף את השמרים, סוכר, מים פושרים ושמן, ונלוש היטב למשך 10 דקות לפחות.
- נתפיח, ואז נוציא אוויר ונתפיח שוב עד להכפלת הנפח.
- נכין את הצורה הרצויה ונתפיח לעוד 20 דקות.
- רצוי משקל של 90-100 גרם בערך ללחמנייה.
- נחמם תנור על 230 מעלות.
- נמרח ביצה מעורבבת עם מעט מים ומפזרים שומשום.
- נכניס לאפייה עד להזהבה בשלב אחד מעל התחתית של התנור.
מקור: לחמניות רכות – מורן תורג’מן
בסעיף 4 כמה זמן התפחה?
וכמה זמן התפחה שניה לאחר הוצאת האוויר?
כמה זמן אפייה?
היי,
התפחה ראשונה בין שעה לשעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
התפחה שנייה חצי שעה.
זמן האפייה הוא כחצי שעה, או עד השחמה.
בהצלחה!
שלום וברכה איך עשית את הצורה הזו של הלחמניה?
היי שולה,
תוכלי לראות כאן 🙂
בהצלחה!
האפיה היא בתוכנית טורבו?
היי חנה,
לא, אפייה רגילה. בהצלחה!