מתכון להכנת לחמניות מיוחדות לחג הפסח.
לחמניות פריכות ונימוחות שלא תוכלו להפסיק לאכול!
לחמניות פסח מטריפות ופריכות
לחמניות מושלמות לאווירת חג הפסח!
ציוד
- תבנית מרופדת בנייר אפייה
- כוס מידה אוניברסלית
מרכיבים
- 2 כוסות מים
- ½ כוס שמן
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס – להוסיף לפי הטעם
- 2 כוסות קמח מצה דק לעוגות
- 6 ביצים L
- מלח גס אפשר לעטר במלח גס
- אופן ההכנה
שלבי הכנה
- לחמם תנור מראש ל – 200 מעלות תכנית אפייה רגילה.
- אם עוצמת התנור שלכן חזקה מידי הנמיכו ל 180 מעלות.
- ליצוק לסיר מים ושמן, להוסיף מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- לכבות את האש, מוסיפים קמח מצה ומערבבים לאחר מכן מצננים מעט.
- להוסיף את הביצים אחת- אחת תוך כדי בחישה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- ( בוחשים ביצה אחת עד שנטמעת בתערובת ואז מוסיפים ביצה נוספת).
- להרטיב מעט את הידיים וליצור לחמניות מאורכות שמנמנות / או עגולות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- כל האפייה על אותה טמפרטורת 200 – 180 מעלות תלוי כמובן בעוצמת התנור.
- לאפות כ 45-50 דקות עד שהלחמניות זהובות והמעטפת פריכה.
- בזמן האפייה לא פותחים בכלל את דלת התנור !
- לכבות את התנור ומשאירים בתוכו את הלחמניות לעוד 15 דקות ורק אז מוציאים.
מקור: Ariella Goldman
הלחמניות נראות מעולה אני הולכת לעשות אותם תודה על המתכון
היי אילנה,
מעולה, חג שמח!