הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

לחמניות פסח מטריפות ופריכות

מתכון לחמניות פסח

מתכון להכנת לחמניות מיוחדות לחג הפסח.

לחמניות פריכות ונימוחות שלא תוכלו להפסיק לאכול!

מתכון לחמניות פסח

לחמניות פסח מטריפות ופריכות

הדפסה
לחמניות מושלמות לאווירת חג הפסח!
Servings 18 לחמניות
של: אריאלה גולמן

ציוד

  • תבנית מרופדת בנייר אפייה
  • כוס מידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 2 כוסות מים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס – להוסיף לפי הטעם
  • 2 כוסות קמח מצה דק לעוגות
  • 6 ביצים L
  • מלח גס אפשר לעטר במלח גס
  • אופן ההכנה

שלבי הכנה

  • לחמם תנור מראש ל – 200 מעלות תכנית אפייה רגילה.
  • אם עוצמת התנור שלכן חזקה מידי הנמיכו ל 180 מעלות.
  • ליצוק לסיר מים ושמן, להוסיף מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • לכבות את האש, מוסיפים קמח מצה ומערבבים לאחר מכן מצננים מעט.
  • להוסיף את הביצים אחת- אחת תוך כדי בחישה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • ( בוחשים ביצה אחת עד שנטמעת בתערובת ואז מוסיפים ביצה נוספת).
  • להרטיב מעט את הידיים וליצור לחמניות מאורכות שמנמנות / או עגולות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • כל האפייה על אותה טמפרטורת 200 – 180 מעלות תלוי כמובן בעוצמת התנור.
  • לאפות כ 45-50 דקות עד שהלחמניות זהובות והמעטפת פריכה.
  • בזמן האפייה לא פותחים בכלל את דלת התנור !
  • לכבות את התנור ומשאירים בתוכו את הלחמניות לעוד 15 דקות ורק אז מוציאים.
מתכון לחמניות פסח
צילום: אריאלה גולמן

מקור: Ariella Goldman