מבט אחד בתמונה ואפשר להבין שהמתכון הזה חייבים להכין! לחמניות פיצה מטריפות, מבצק פריך ומילוי פיצוי עשיר! מתכון קל ביותר למאפה (או לחם) הכי שובר שוק שיש והכי ממכר שיש! מושלמות לכל ארוחה וגם לנשנוש בין ארוחות.
לחמניות פיצה ממכרות
מתכון קל ללחמניות פיצה שקשה לעמוד בפניהן
ציוד
- כוס חד פעמית קרה
מרכיבים
לבצק:
- 1 קילו קמח פחות כוס
- ¾ כוס שמן
- ½ כוס סוכר
- 2 חלמונים
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית שטוחה מלח
- ½ 1 כוסות מים חמימים פושרים 360 מ”ל
למילוי:
- 200 גרם גבינה צהובה
- 1 חבילה זיתים 560 גרם לפני סינון
- 1 חבילה רוטב פיצה 260 גרם
- 1 שן שום
- אורגנו לפי הטעם
- זעתר לפי הטעם
- שומשום לפי הטעם
שלבי הכנה
לבצק:
- לשים את כל הרכיבים, מוסיפים מלח ומכסים במגבת ל־30 דקות של התפחה.
- לשים שוב ומתפיחים שוב.
- מחלקים את הבצק לכדורים שווים ומניחיםבתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לוחצים על כל כדור ונותנים להן התפחה נוספת.
- לוחצים בעזרת האצבעות לשקע פנימי.
מילוי:
- ממלאים כל שקע בכפית רוטב פיצה עם שן שום מגורדת ומעט אורגנו וזעתר.
- מורחים בביצה טרופה עם מברשת ונוסיף שומשום רק מסביב בשוליים.
- חותכים חתיכות גבינה צהובה ומפזרים מעל זיתים.
- אופים ב־200 מעלות עד להזהבה.
הערות וטיפים
מקור: רונית אזרד בוקובזה
ככ טעים!!! פשוט מעולות! מומלץ בחום.
היי ענת,
שמחים מאוד שאהבת אותן!
תודה שכתבת לנו 🙂
מה המשקל של קילו פחות כוס קמח?
היי טל,
קילו קמח = 1000 גרם, ואילו כוס קמח = 140 גרם. לפיכך, המשקל הוא 860 גרם.
בהצלחה 🙂
תקשיבו הכנתי את הפיצות הקטנות לפי המתכון יצאו לי מדהימות
ככל שנה הייתי קונה מברמן והיה עולה לי לר מעט כסף שווה ביותר טעים מאוד
תודה
היי דליה,
שמחים שאהבת!!
מוזמנת להראות לנו איך יצאו לך הלחמניות בקבוצה 🙂
נראה מדהים, איזה רוטב פיצה את ממליצה
היי!
רוטב פיצה טוב יכיל מרכיבים איכותיים וטבעיים בלבד בלי תוספות שלא אמורות להיות שם 🙂
למשל, עגבניות, שמן זית, שום, תבלינים.
בהצלחה!
כמה זמן אופים? הגבינה לא תשרף לפני שהלחמניות מוכנות?
כמה לחמניות יוצאות מהבצק?
היי שרון,
זמן האפייה הוא כחצי שעה, עד להזהבה כמו בתמונה.
מהבצק אמורות לצאת 16 לחמניות, אבל אם ייצאו פחות או יותר, הכל בסדר. הן ככ טעימות שייטרפו לך בדקות!
בהצלחה ובתיאבון 🙂
תודה
הילדים שלי ובעלי שכל אחד מהם מפונק ובררן
ככ אהבו
רק ביקשו עוד ועוד
היי טלי,
כיף גדול!
את מוזמנת להראות לנו איך הלחמניות יצאו בקבוצה 🙂
היי יקרה האם אפשר להכין להשאיר בחוץ ולאכול למחרת – רוצה לקחת לבסיס של הבת שלי בדרום
היי אביטל,
כמו כל מאפה, הכי טוב לאכול אותו טרי אבל בהחלט אפשר להכין ולהשאיר בחוץ עד מחרת.
בהצלחה!
מה יכול להחליף סוכר?
היי שרה,
אפשר מייפל, דבש, סילאן. בהצלחה!