מתכון של לחמניות ביתיות משגעות במרקם רך וחלומי עם אווריריות מושלמת.
מכינים לפי מתכון ברור ופשוט, ונהנים מאפייה ביתית כיפית.

לחמניות עם טעם של עוד
במרקם חלומי עם אווריריות מושלמת
ציוד
- כוס מידה של 200 מ"ל
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 ק"ג קמח רגיל
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כף מלח
- 1 כוס שמן
- 5 כפות שטוחות סוכר
- 2 ½ – 3 כוסות מים פושרים
שלבי הכנה
- ללוש את כל החומרים עד שמקבלים בצק אחיד ונח ואז להניח להתפחה למשך שעה.
- לאחר מכן שוב ללוש ולהניח להתפחה שנייה של שעה נוספת.
- לחלק את הבצק לעיגולים בינוניים, (12 בערך), וכל עיגול ליצור נחש בעזרת הידיים (מעין רידוד רזה).
- ליצור צורות שונות, ולהניח על גבי נייר אפייה בתבנית.
- לתת עוד התפחה של רבע שעה.
- למרוח בביצה ולפזר שומשום או קמח.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה יפה (קצת שחום).

מקור: לחמניות – כלנית כהן
להשאיר תגובה