מוזמנים להכיר את הלחמניות המתוקות הכי מבוקשות שיש שיעשו לכם את השבת!
קבלו מתכון טעים הכי מושלם שיש ללחמניות מתוקות רכות במרקם משגע לניגוב מנחם ומפנק.
לחמניות מתוקות רכות ומשגעות
ביס אחד מלחמניה חמה והמתכרתם!
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 כוס מים פושרים
- 1 ½ כפות שמרים יבשים
- 1 קילו קמח
- 1 כף מחוקה מלח
- 6 כפות סוכר
- 2 כפות דבש
- 1 ביצה ועוד 2 חלמונים
- 1 כוס מים פושרים עוד אחת – אפשר להחליף על כוס מיץ תפוזים
- ½ כוס שמן זית
שלבי הכנה
- להתסיס בקערת המיקסר את השמרים עם כוס מים פושרים לחמש דקות.
- להוסיף לאחר מכן את הקמח מלח סוכר והחלמונים, ונערבל מעט על מהירות נמוכה. נוסיף כוס מים (או מיץ), דבש, וחצי מכמות השמן.
- להמשיך לערבל על מהירות בינונית ונבדוק את תחתית הקערה (אם יש קמח רצוי להוסיף בהדרגה מים עד שהבצק נאסף יפה ללא שאריות של קמח).
- ללוש את הבצק עד עשר דקות ותוך כדי הלישה נוסיף את שארית השמן.
- להעביר את הבצק לקערה משומנת מעט ונתפיח למשך חצי שעה בערך.
- לחלק אחרי ההתפחה את הבצק למספר הלחמניות שרוצים.
- לקלוע לצורת שמיניה ונניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
- להבריש את הבצק בשמן זית ונתפיח למשך שעה (או עד להכפלת הנפח).
- לחמם אחרי ההתפחה האחרונה תנור על 200 מעלות טורבו.
- להבריש את הבצק בביצה טרופה עם מעט סוכר ומים (לצבע כהה מומלץ להבריש פעמיים את הבצק בביצה).
- לפזר שומשום ונאפה להשחמה יפה.
- להשפריץ אחרי האפיה מים ונכסה במגבת נקיה.
הערות וטיפים
הלחמניות מעולות גם אחרי הקפאה.
מקור: לחמניות מתוקות רכות ומשגעות – פרח גבסו.
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: במטבח עם פרח
אפשר ללא ביצים? או מה התחליף?
היי ברוריה,
אפשר לנסות להמיר ביצה בכף זרעי פשתן טחונים + כף וחצי מים, לערבב בקערה ולהניח בצד 5 דקות. אבל קחי בחשבון שהלחמניות לא ייצאו אותו הדבר והמרקם שלהן יהיה שונה.
בהצלחה 🙂
לחמניות מעולות. ????????????
הכנתי לפי המתכון, פרט לביצים.
השתמשתי ב-2 חלבונים לבצק ואת החלמונים שמרתי לציפוי. להם הוספתי כפית שמן וכפית מים.
מומלץ….
שלום, ברוצי להודות על המתכון פשוט סוף הדרך טעימות ואווריריות תודה רבה
היי אפרת,
נהדר, שמחים מאוד שאת נהנית מהמתכון 🙂
מוזמנת להראות לנו איך הלחמניות יצאו בקבוצה!
היי אפשר לשים ביצה אחת במקום 2 חלמונים?
היי פנינה,
אכן כן, בהצלחה!