הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

לחמניות מתוקות רכות ומשגעות

מתכון לחמניות מתוקות

תכירו את הלחמניות המתוקות הכי מבוקשות שיש שיקשטו לכם את שולחן השבת!

מתכון הכי מושלם שיש ללחמניות מתוקות רכות ומשגעות במרקם חלומי וטעם נדיר.

מתכון לחמניות מתוקות
צילום: פרח גבסו
מתכון לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקות רכות ומשגעות

הדפסה
מרקם חלומי עם טעם נדיר
Servings 15 לחמניות גדולות
של: פרח גבסו

ציוד

  • כוס חד פעמית לשתייה חמה
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 1 כוס מים פושרים
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • 1 קילו קמח
  • 1 כף מחוקה מלח
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 1 ביצה ועוד 2 חלמונים
  • 1 כוס מים פושרים עוד אחת – אפשר להחליף על כוס מיץ תפוזים
  • ½ כוס שמן זית

שלבי הכנה

  • נתסיס בקערת המיקסר את השמרים עם כוס מים פושרים לחמש דקות.
  • נוסיף את הקמח מלח סוכר והחלמונים, ונערבל מעט על מהירות נמוכה. נוסיף כוס מים (או מיץ), דבש, וחצי מכמות השמן.
  • נערבל על מהירות בינונית ונבדוק את תחתית הקערה (אם יש קמח רצוי להוסיף בהדרגה מים עד שהבצק נאסף יפה ללא שאריות של קמח).
  • נלוש את הבצק עד עשר דקות ותוך כדי הלישה נוסיף את שארית השמן.
  • נעביר את הבצק לקערה משומנת מעט ונתפיח למשך חצי שעה בערך.
  • נחלק את הבצק למספר הלחמניות שרוצים.
  • נקלע לצורת שמיניה ונניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
  • אחרי שמסיימים לקלוע את כל הבצק, נבריש את הבצק בשמן זית ונתפיח למשך שעה (או עד להכפלת הנפח).
  • אחרי ההתפחה האחרונה נחמם תנור על 200 מעלות טורבו.
  • נבריש את הבצק בביצה טרופה עם מעט סוכר ומים (לצבע כהה מומלץ להבריש פעמיים את הבצק בביצה).
  • נפזר שומשום ונאפה להשחמה יפה.
  • נשפריץ מים ונכסה במגבת נקיה.
  • הלחמניות מושלמות גם אחרי הקפאה.
מתכון לחמניות מתוקות
צילום: פרח גבסו

מקור: לחמניות מתוקות רכות ומשגעות – פרח גבסו.
גם בקבוצתה: במטבח עם פרח.