לחמניות מתוקות פרווה עם מלית צימוקים שיטריפו אתכם ויעשו לכם את השבת! מתכון מדויק להפליא ולא תאמינו איזה פינוק מושלם יהיה לכם להגיש לבני המשפחה! לחמניות טעימות על כל ארוחה, סלט או ממרח ולא באמת צריך משהו ליד!
לחמניות מתוקות פרווה עם צימוקים
מרכיבים
לבצק:
- ½ קילו קמח
- קמצוץ מלח
- 50 גרם נטורינה מומסת
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
- ½ כוס סוכר
- 1 ½ – 2 כוסות מים חמים
למלית:
- 200 גרם צימוקים שחורים ולבנים
לפסים:
- 3-4 כפות גדושות קמח
- ½ כוס מים חמימים
- 1 כפית אבקת סוכר
שלבי הכנה
- מערבלים במיקסר את כל המרכיבים לבצק, ומערבלים 6 דקות עד שמקבלים בצק נוח וגמיש. משאירים כוס אחת בצד ורק אחרי שהבצק מתערבל שהוא דביק ומוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח.
- יוצקים מעט שמן ומורחים מעל הבצק כך שכל כדור הבצק יצופה במעט שמן.
- מכסים בניילון נצמד להתפחה של שעה – עד להכפלת הנפח.
- להכנת המלית – בקערית קטנה למלא את הצימוקים וממלאים מים. שמים להשרייה של516 דקות ואז מסננים.
- על משטח מקומח מרדדים ידנית את הבצק ומפזרים את הצימוקים. נלוש היטב מספר דקות כדי שהצימוקים יטמעו בבצק היטב.
- יוצרים בערך 15 כדורים, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים שווים אחד מהשני.
- עושים הגבהה על שולי התבנית ומכדים בניילון רופף (כדי שהניילון לא יגע בלחמניות)
- מתפיחים לא פחות מ-45 דקות. לאחר התפחה מורחים בזהירות ביצה טרופה.
- בקערית קטנה מערבבים 3-4 כפות גדושות של קמח עם חצי כוס מים חמימים, עד לקבלת בלילה אחידה כמו מרקם של חומוס. מוסיפים קמח ומים במידת הצורך.
- מוסיפים כפית אבקת סוכר ובוחשים ואז מעבירים לשקית זילוף ללא צנטר. גוזרים את קצה השקית בחור קטן.
- מזלפים על כל לחמנייה 2 פסים בצורת X.
- אופים בתנור שחומם מראש בחום גבוה מאוד 200-220 מעלות, לאפייה מאוד קצרה של 15 דקות בערך, עד להשחמה.
- אם הלחמניות מזהיבות לפני תום 15 דקות, שמים מעל ברפרוף נייר אפייה וממשיכים לאפות 15 דקות מלאות.
- בתום האפייה מורחים דבש מהול במעט מים חמים.
מקור: לחמניות מתוקות – צחית חמו. גם בקבוצתה הצפיחית של צחית.
להשאיר תגובה