קבלו מתכון ללחמניות מתוקות במרקם רך וחלומי .
לחמניות מעולות וטעימות – ביס אחד וכולם מכורים!
לחמניות מתוקות פרווה עם צימוקים
מרקם רך וחלומי בטעם מושלם
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- ½ קילו קמח
- קורט מלח
- 50 גרם נטורינה מומסת
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
- ½ כוס סוכר
- 1 ½ – 2 כוסות מים חמים
למלית:
- 200 גרם צימוקים שחורים ולבנים
לפסים:
- 3-4 כפות גדושות קמח
- ½ כוס מים חמימים
- 1 כפית אבקת סוכר
שלבי הכנה
- להכניס לקערת מיקסר את כל המרכיבים לבצק.
- לערבל 6 דקות עד שמקבלים בצק נוח וגמיש.
- מומלץ לא להוסיף את כל הקמח בבת אחת – משאירים כוס אחת בצד ורק אחרי שהבצק מתערבל שהוא דביק להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח.
- אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד מעט קמח במידת הצורך.
- ליצוק מעט שמן ולמרוח מעל הבצק כך שכל כדור הבצק יצופה במעט שמן.
- לכסות בניילון נצמד להתפחה של שעה – עד להכפלת הנפח.
להכנת המלית :
- בקערית קטנה למלא את הצימוקים וממלאים מים.
- להשרות 15 דקות ואז לסנן.
- לרדד על משטח מקומח ידנית את הבצק ולפזר את הצימוקים.
- ללוש היטב מספר דקות כדי שהצימוקים יטמעו בבצק היטב.
- ליצור בערך 15 כדורים, ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים שווים אחד מהשני.
- עושים הגבהה על שולי התבנית ומכדים בניילון רופף (כדי שהניילון לא יגע בלחמניות).
- להתפיח לא פחות מ-45 דקות. לאחר התפחה מורחים בזהירות ביצה טרופה.
- בקערית קטנה לערבב 3-4 כפות גדושות של קמח עם חצי כוס מים חמימים, עד לקבלת בלילה אחידה כמו מרקם של חומוס.
- להוסיף קמח ומים במידת הצורך.
- להוסיף כפית אבקת סוכר ובוחשים ואז מעבירים לשקית זילוף ללא צנטר. גוזרים את קצה השקית בחור קטן.
- לזלף על כל לחמנייה 2 פסים בצורת X.
- להכניס לאפייה בתנור שחומם מראש בחום גבוה מאוד של 200-220 מעלות, לאפייה מאוד קצרה של 15 דקות בערך, עד להשחמה.
- אם הלחמניות מזהיבות לפני תום 15 דקות, שמים מעל ברפרוף נייר אפייה וממשיכים לאפות 15 דקות מלאות.
- בתום האפייה למרוח דבש מהול במעט מים חמים.
מקור: לחמניות מתוקות – צחית חמו. גם בקבוצתה הצפיחית של צחית.
להשאיר תגובה