לחמניות מתוקות שהילדים לא ירצו להפסיק לאכול! מתכון שקל להכין וללא ביצים!
אין מענג יותר לשבת מכך שבדיוק יצאו מהתנור ומשאירות ריח שנשאר איתכם במשך כל היום! קבלו מתכון של לחמניות מתוקות לשבת, שמכינים ללא ביצים ויוצאות מושלמות, רכות בטירוף ועם מרקם חלומי שנמס בפה.
מתכון לחמניות מתוקות שקל להכין ואפשר להכין גם באמצע השבוע כדי לשלוח את הילדים למסגרות עם ארוחת בוקר מפנקת. ומתאימות גם לטבעוניים שלא רוצים להתפשר על טעמים משגעים. חובה להכין!
לחמניות מתוקות לשבת משגעות
ציוד
- מידה: כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית אפיה בינונית
מרכיבים
- ½ קילו קמח לבן או קמח כוסמין לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- ⅓ כוס שמן
- ¼1 כוסות מים
להברשה רגילה:
- 1 ביצה
להברשה בלי ביצים:
- 2 כפות שמן
- 1 כפית סילאן
- 1 כפית מים
שלבי הכנה
- בקערה נשים את השמרים בקמח ומערבבים היטב ואז מוסיפים את השאר.
- מוסיפים את המים ומערבבים ורק אז מוסיפים את השמן (מכיוון שהשמן מעכב את התפתחות השמרים).
- מעבדים ביד או במיקסר כ-8 דקות, הבצק יהיה מעט דביק לכן בלישה מוסיפים כף קמח לאחר עיבוד של לפחות 3-5 דקות, ואז ממשיכים לעבד היטב.
- משמנים קערה מעט ומניחים את הבצק, מרססים מעליו מעט שמן שלא יתייבש, ומכסים בנייר נצמד מעל ומגבת.
- מתפיחים את הבצק כשעה, ואז מחלקים את הבצק ל-10 חלקים ויוצרים עיגולים.
- מרדדים כל כדור לאליפסה ומגלגלים מלמטה לנחש קטן, ומגלגלים קצת בשולחן העבודה.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ושמים להתפחה בתנור על חום 50 מעלות. פותחים מעט את הדלת התנור ומחממים לפני כן למשך 20 דקות.
- לאחר התפחה מברישים בביצה אחת או ב-2 כפות שמן עם כפית סילאן וכפית מים שמערבבים היטב ומורחים מעל ללחמניות.
- מחממים תנור מראש על 50 מעלות, ומכניסים לאפייה בחום של 180 מעלות בשלב האמצעי-תחתון, למשך 13 דקות בערך.
הערות וטיפים
מקור: סלט מטבוחה חצילים – אורה ארגוב
להשאיר תגובה