רוצים להכין כריכים לבית ספר על הבוקר? תכירו את הלחמניות המושלמות שיפתיעו את הילדים.
אז קבלו מתכון של לחמניות מתוקות לבי”ס שמכינים ללא התפחה מבצק חלומי המקבל רכות מושלמת בטעם מענג ביותר.
לחמניות מתוקות לבי”ס ללא התפחה
עשויות מבצק חלומי עם טעם מושלם
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- ½4 כוסות קמח
- 3 כפות שטוחות של שמרים יבשים
- 5 כפות סוכר
- ¼ כוס שמן
- ½ כוס מים פושרים
- מיץ תפוזים לפי הצורך
- שמן זית למריחה לפני האפיה
- 1 ביצה טרופה עם מעט מלח ומעט סוכר
- שומשום
שלבי הכנה
- נערבב בקערה את הקמח עם השמרים ואז נוסיף חצי מכמות השמן, סוכר, ומים ומתחילים להוסיף מיץ תפוזים. חשוב להוסיף בהדרגה עד שהקערה נקייה מקמח.
- נלוש למשך חמש דקות ואז מוסיפים את שארית השמן.
- נעביר את הבצק למשטח מקומח היטב (רבע כוס קמח) וללוש ביד טוב טוב עד לקבלת בצק רך ונעים.
- נחלק את הבצק לכדורים שווים. יוצרים צורת לחמנייה ומניחים בתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה.
- נחמם תנור על 200 מעלות טורבו. מברישים כל לחמנייה בשמן זית וממתינים 5 דקות ואז מברישים בביצה טרופה.
- נפזר שומשום ואופים למשך עשרים דקות או עד שהלחמניות חומות.
- לאחר האפייה נכסה במגבת נקיה.
הערות וטיפים
כמויות הנוזלים במתכון לא מדויקת ולכן חשוב להוסיף בהדרגה.
מקור: לחמניות מתוקות – פרח גבסו
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה במטבח עם פרח
להשאיר תגובה