הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

לחמניות מתוקות לבי”ס ללא התפחה

מתכון לחמניות

הכירו את הלחמניות המושלמות שיפתיעו לכם את הילדים וידאגו לברך להם את יומם בטעמים נדירים!

מתכון של לחמניות מתוקות לבי”ס שמכינים ללא התפחה עם בצק חלומי המקבל ורכות מושלמת.

מתכון לחמניות
צילום: פרח גבסו
מתכון לחמניות

לחמניות מתוקות לבי”ס ללא התפחה

הדפסה
עשויות מבצק חלומי ועם טעם מושלם
של: פרח גבסו

ציוד

  • כוס חד פעמית לשתייה חמה
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • ½4 כוסות קמח
  • 3 כפות שטוחות של שמרים יבשים
  • 5 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כוס מים פושרים
  • מיץ תפוזים לפי הצורך
  • שמן זית למריחה לפני האפיה
  • 1 ביצה טרופה עם מעט מלח ומעט סוכר
  • שומשום

שלבי הכנה

  • נערבב בקערה את הקמח עם השמרים.
  • נוסיף חצי מכמות השמן, סוכר, ומים ונתחיל להוסיף מיץ תפוזים. חשוב להוסיף בהדרגה עד שהקערה נקייה מקמח.
  • נלוש למשך חמש דקות ואז מוסיפים את שארית השמן.
  • נעביר את הבצק למשטח מקומח היטב (רבע כוס קמח) וללוש ביד טוב טוב עד לקבלת בצק רך ונעים.
  • נחלק את הבצק לכדורים שווים. יוצרים צורת לחמנייה ומניחים בתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה.
  • נחמם תנור על 200 מעלות טורבו. מברישים כל לחמנייה בשמן זית וממתינים 5 דקות ואז מברישים בביצה טרופה.
  • נפזר שומשום ואופים למשך עשרים דקות או עד שהלחמניות חומות.
  • לאחר האפייה מכסים במגבת נקיה.
מתכון לחמניות
צילום: פרח גבסו

מקור: לחמניות מתוקות – פרח גבסו
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה במטבח עם פרח