מתכון של לחמניות ממולאות גבינה שלא תפסיקו להכין!
לחמניות מבצק רך וטעים עם מלית עשירה בגבינות וזיתים!
לחמניות ממולאות גבינה מדהימות
לחמניות עם גבינה, עשירות, טעימות ומפנקות!
ציוד
- מיקסר
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לבצק:
- 1 כף שמרים
- 1 כף סוכר
- ½1 כוסות מים חמימים
- 4 כוסות קמח
- חמאה 40 גרם
- 1 כפית מלח
מלית 1:
- ½ חבילה גבינה צהובה מגורדת 200 גרם
- ½ חבילה גבינה לבנה 250 גרם
- ½ חבילה צפתית 125 גרם
- 3 כפות זיתים פרוסים
מלית 2:
- 1 בצל קצוץ
- 3 ביצים
- ½ חבילה גבינת נפוליאון 125 גרם
- ½ חבילה צהובה מגורדת 100 גרם
- שומשום לפיזור
שלבי הכנה
הכנת הבצק:
- בקערת המיקסר להכניס כף שמרים כף סוכר כוס מים חמימים.
- לאחר 5 דקות להוסיף 4 כוסות קמח 40 גרם חמאה כפית מלח ולהתחיל ללוש.
- להוסיף בהדרגה כחצי כוס מים חמימים ולשים כ 7 דקות.
- להתפיח פעמיים!
להכנת מלית 1:
- בקערה לערבב 1/2 קופסא גבינה צהובה מגורדת 1/2 קופסא גבינה לבנה 1/2 צפתית 3 כפות זיתים פרוסים ולערבב היטב.
להכנת מלית 2:
- לטגן 1 בצל קצוץ להזהבה להוסיף 3 ביצים לערבב כ2-3 דקות ולהעביר לקערה להתקררות.
- להוסיף 1/2 קופסא גבינת נפוליאון 1/2 קופסא צהובה מגורדת ומערבבים היטב.
המשך הכנה:
- לקרוץ כדורים כל כדור לרדד לעלה דק.
- לשים מהמלית ולגלגל לצורה הרצויה.
- למרוח ביצה ולפזר שומשום ולהתפיח כ20 דקות.
- להכניס לתנור על חום של 200 מעלות כ 30 דקות.
מקור: לחמניות ממולאות גבינה – Yafa Vakes-berko
להשאיר תגובה