מתכון של לחמניות לשבת טעימות ורכות כמו ענן המקבלות אווריריות במרקם חלומי.
לחמניות קלילות וקלות להכנה שכל אחד יכול להכין בעיניים עצומות.



לחמניות לשבת טעימות ורכות כמו ענן
לחמניות משגעות שישאירו אתכם מכורים לעוד!
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו קמח מנופה
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כף מלח
- 2 ביצים
- 2 כוסות מים
לציפוי:
- חלמון של ביצה מדוללת עם כפית מים וקורט מלח
- שומשום לפיזור מעל
שלבי הכנה
- בקערת המיקסר נכניס את הקמח, סוכר, שמרים, ביצים.
- נוסיף את המים ונערבל במהירות נמוכה כ-2 דקות.
- נוסיף שמן ומלח ונרים את מהירות הלישה להכי גבוהה כ -10 דקות.
- תוך כדי הלישה נבדוק את הבצק ואם יש צורך נוסיף עוד מעט מים.
- נעביר את הבצק לקערה משומנת עם מעט שמן ונשמן גם את פני הבצק שלא יתייבש.
- נכסה בניילון נצמד וניתן לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי, (תלוי בטמפרטורת החדר) עד שהוא מכפיל את נפחו.
- נלוש עוד כדקה ידני וניתן לו לתפוח שוב עד שהוא מכפיל את נפחו.
- נוציא את הבצק מהקערה על משטח מעט משומן, ונחלק ל – 100 גרם כ – 14 יחידות
- נשטח את הבצק מעט עם הידיים נאסוף את הקצוות ונכדרר.
- נניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונתפיח עוד כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
- נמרח מעל הבצק במברשת את החלמון בעדינות ונפזר מעט שומשום .
- נכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
- נאפה למשך 25 דקות בערך או עד שהן מזהיבות לצבע ענברי יפה.
- נוציא מהתנור ונעביר על רשת התנור ונכסה במגבת.
- לאחר שהן הצטננו מעט נעביר לשקית ניילון ונקפיא.
- נוציא מהמקפיא לפי הצורך ונפשיר אותם על השיש הן יוצאות כאילו עכשיו אופים אותם.
הערות וטיפים
אם בא לכם לאכול חם כאילו עכשיו יצאו מהתנור אפשר אחרי שהן הפשירו על השיש לחמם במיקרוגל 20 שניות.

מקור: לחמניות לשבת – Revital Zenish
תודה על המתכון, איך מגדילים כמויות כדי שזה ייחשב להפרשת חלה?
תודה על התשובה מראש????????
היי בתאל,
מצאנו עבורך תשובה אפשרית לשאלה שלך, אבל ההמלצה שלנו היא לשאול מקור מוסמך.
בהצלחה 🙂
איך קובעים לקשר כמו בתמונה?
היי גיל,
מצאנו עבורך סרטון שמדגים איך מכינים את הלחמניות בצורות מגוונות.
בהצלחה!
כמה לחמניות יוצא?
היי לאה,
12 לחמניות. בהצלחה!