קבלו מתכון להכנת לחמניות לשבת טעימות ורכות.
לחמניות אווריריות מטריפה במרקם חלומי, וטעם נדיר ביותר.



לחמניות לשבת טעימות ורכות כמו ענן
לחמניות מעולות במתכון מפורט
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו קמח מנופה
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כף מלח
- 2 ביצים
- 2 כוסות מים
לציפוי:
- חלמון של ביצה מדוללת עם כפית מים וקורט מלח
- שומשום לפיזור מעל
שלבי הכנה
- להכניס קערת המיקסר את הקמח, סוכר, שמרים, ביצים .
- להוסיף את המים ומערבלים במהירות נמוכה כ-2 דקות.
- להוסיף שמן ומלח ומרימים את מהירות הלישה להכי גבוהה כ -10 דקות.
- לבדוק תוך כדי הלישה את הבצק ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים.
- להעביר את הבצק לקערה משומנת עם מעט שמן ומשמנים גם את פני הבצק שלא יתייבש.
- לכסות בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי, (תלוי בטמפרטורת החדר) עד שהוא מכפיל את נפחו.
- ללוש עוד כדקה ידני ונותנים לו לתפוח שוב עד שהוא מכפיל את נפחו.
- להוציא את הבצק מהקערה על משטח מעט משומן, ומחלקים ל – 100 גרם כ – 14 יחידות
- לשטח את הבצק מעט עם הידיים ואוספים את הקצוות ומכדררים.
- להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עוד כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
- למרוח מעל הבצק במברשת את החלמון בעדינות ומפזרים מעט שומשום ואז מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
- לאפות למשך 25 דקות בערך או עד שהן מזהיבות לצבע ענברי יפה.
- להוציא מהתנור ונעביר על רשת התנור ונכסה במגבת. לאחר שהן הצטננו מעט מעבירים לשקית ניילון ומקפיאים.
- להוציא מהמקפיא לפי הצורך ומפשירים אותם על השיש הן יוצאות כאילו עכשיו אופים אותם.
- ואם בא לכם לאכול חם כאילו עכשיו יצאו מהתנור אפשר אחרי שהן הפשירו על השיש לחמם במיקרוגל 20 שניות.

מקור: לחמניות לשבת – Revital Zenish
להשאיר תגובה