מתכון להכנת לחמניות ללא גלוטן במילוי בשר טחון!
לחמניות במילוי בשר, שמכינים בקלות וזוללים במהירות!
לחמניות ללא גלוטן עם בשר טחון
מתכון מפורט ללחמניות מעולות
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- 4 כוסות קמח ללא גלוטן
- ½ כפית מלח בסוף
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 3 כפות שמן
- מחמאה 25 גרם
- 2 כוסות מים בהדרגה
למלית בשר:
- בשר טחון 300 גרם
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- שקדים לפי הטעם
- חמניות לפי הטעם
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- כמון לפי הטעם
שלבי הכנה
- לעבד את כל המרכיבים יחד (את המלח בסוף) עד לקבלת בצק אחיד.
- להשאיר את הבצק להתפחה של חצי שעה, ואז מחלקים לכדורים.
- לפתוח כל כדור, וממלאים במלית הבשר טחון.
להכנת מלית הבשר:
- לקצוץ את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה, ואז מוסיפים את הבשר.
- להוסיף את כל שאר המרכיבים למלית, ומתבלים היטב לפי הטעם. מטגנים עד שהבשר מוכן.
- לאפות על חום 190 עד להזהבה (כחצי שעה בערך).
הערות וטיפים
הקמח במתכון הוא "תערובת להכנה מאפה שמרים ללא גלוטן" של אסם. ניתן להכין גם עם קמח תמי, תגמיש ועוד.
מקור: שמחה אלגלי
להשאיר תגובה