הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

לחמניות כוסמין רכות ומטריפות שלא תפסיקו להכין!

לחמניות כוסמין

לחמניות כוסמין משגעות, במרקם רך במיוחד וטעם שאין שני לו! מתכון פשוט להכנת לחמניות בריאות יותר מכל לחמנייה שתקנו בחוץ וכל ביס מהן חלומי! לחמניות שתמיד יוצאות מושלמות והילדים תמיד ישמחו לקחת לארוחת הבוקר למסגרות!

לחמניות כוסמין

לחמניות כוסמין רכות וטעימות

הדפסה
מתכון פשוט להכנת לחמניות כוסמין הכי טעימות שיש
של: פרח גבסו

מרכיבים

  • 1 קילו קמח כוסמין מלא רצוי של נפלאות
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר דמררה
  • 1 כף מלח
  • 1 שקיק אבקת אפיה
  • 1 ביצה גדולה
  • ¼ כוס שמן
  • ¼3 – ½3 כוסות מים
  • קערה עם מים
  • 3 כוסות שומשום

שלבי הכנה

  • מערבבים בקערה קמח, שמרים, סוכר, מלח, אבקת אפייה, וביצה. מתחילים ללוש ומוסיפים מעט שמן ו-2 וחצי כוסות מים בהדרגה.
  • ממשיכים ללוש ומוסיפים מים עד שלא נשאר בצק בקערה. הכמות של המים מאוד חשובה ולכן חשוב מאוד להיזהר בהוספת המים.
  • משמנים קערה ומתפיחים כשעה.
  • מחלקים את הבצק ל־12 חלקים (אפשר יותר למי שרוצה לחמניות קטנות).
  • משמנים מעט משטח עבודה ויוצרים כדורים. מכסים את הבצק עם שקית להתפחה במשך עשרים דקות נוספות.
  • מרדדים כל כדור לעלה דק, מגלגלים לרצועה וקולעים ללחמנייה.
  • מכינים קערה עם מים רגילים, ושמים בנייר אפייה 3 כוסות שומשום.
  • טובלים כל לחמנייה במים ומיד בשומשום, ואז מניחים כל לחמנייה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • טובלים את כל הלחמניות ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (ככה מתקבלת הצורה היפה אחרי האפיה).
  • אופים ב־180 מעלות בתוכנית טורבו במשך עשרים וחמש דקות או עד להשחמה יפה.
  • אחרי האפייה משפריצים עם שפריצר מים על הלחמניות וכסים במגבת נקייה במשך כעשר דקות (זה השלב הכי חשוב על מנת לקבל לחמניות רכות!!)
  • אחרי עשר דקות נעביר את הלחמניות לרשת.

הערות וטיפים

ניתן להקפיא את הלחמניות בשקית אטומה.
לחמניות כוסמין
צילום: פרח גבסו


מקור: לחמניות כוסמין רכות ומושלמות – פרח גבסו