הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

לחמניות כוסמין בריאות בטעם מתקתק

מתכון לחמניות כוסמין

מתכון להכנת לחמניות ביתיות מושלמות מקמח כוסמין בטעם מתקתק.

לחמניות במרקם מיוחד, יוצאות אווריריות ורכות כמו ענן.

מתכון לחמניות כוסמין
צילום: הילה סמוכה רשתי
מתכון לחמניות כוסמין
צילום: הילה סמוכה רשתי
מתכון לחמניות כוסמין
צילום: הילה סמוכה רשתי
מתכון לחמניות כוסמין

לחמניות כוסמין בריאות

הדפסה
לחמניות טעימות עם תוספות מעולות
Servings 12 לחמניות
של: הילה סמוכה רשתי

ציוד

  • מיקסר (לא חובה)
  • תבנית אפיה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 800 גרם קמח כוסמין או שיפון
  • 200 גרם קמח לבן
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים או שקית שמרית
  • 1 ביצה
  • ½ כוס שמן
  • 2 כוסות מים קרים
  • ½ כף מלח

שלבי הכנה

  • לערבב בקערה את הקמחים, שמרים, וסוכר.
  • להוסיף את יתר המצרכים מלבד המלח, וללוש ליצירת בצק.
  • להוסיף את המלח ולשים עוד 7-10 דקות (ביד או במיקסר, איך שנוח).
  • לאחר שמקבלים בצק מעט דביק (לבדוק את המרקם חשוב מאוד!) אנו עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה.
  • לאחר ההתפחה להתחיל לעצב לחמניות, נחלק ל-12 כדורים שווים ולעצב צורה.
  • לטבול את הלחמניות בתוך הקערה עם המים וזה השלב למי שרוצה לצפות את הלחמניות בשומשום/דגנים/שיבולת שועל וכו’.
  • להניח בתבנית ונתפיח כשעה או עד להכפלת הנפח (תלוי במזג האוויר).
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עם תבנית מים בתחתית התנור.

הערות וטיפים

  • למי שאין משקל – שופכים 1 ק”ג קמח בריא לקערה וממירים 3/4 כוס מתוכו בקמח לבן (כך 80% כוסמין).
  • הלחמניות הן 80% קמח מלא מכל סוג שהוא ו-20% קמח לבן.
  • מי שרוצה יכול לשנות את היחסים בהתאם להעדפה – לשים לב שגם כמות המים משתנה בהתאם.
  • את המים תמיד רצוי להכניס בהדרגה (בפרט כשמדובר בקמחים בריאים) – לפעמים ייתכן שהיה צורך במעט/יותר מים.
  • יש להקפיד על התפחה נכונה וטבעית מבלי לנסות לזרז את ההתפחה – חשוב מאוד!.
  • במתכון יש סוכר, למי שאינו יכול מסיבות בריאותיות או אחרות יכול להשתמש בתחליפים או לוותר לגמרי.
מתכון לחמניות כוסמין
צילום: שרית יצחקי

מקור: לחמניות כוסמין- הילה סמוכה רשתי