מתכון להכנת לחמניות ביתיות מושלמות מקמח כוסמין בטעם מתקתק.
לחמניות במרקם מיוחד, יוצאות אווריריות ורכות כמו ענן.




לחמניות כוסמין בריאות
לחמניות טעימות עם תוספות מעולות
ציוד
- מיקסר (לא חובה)
- תבנית אפיה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 800 גרם קמח כוסמין או שיפון
- 200 גרם קמח לבן
- 4 כפות סוכר
- 2 כפות שמרים יבשים או שקית שמרית
- 1 ביצה
- ½ כוס שמן
- 2 כוסות מים קרים
- ½ כף מלח
שלבי הכנה
- לערבב בקערה את הקמחים, שמרים, וסוכר.
- להוסיף את יתר המצרכים מלבד המלח, וללוש ליצירת בצק.
- להוסיף את המלח ולשים עוד 7-10 דקות (ביד או במיקסר, איך שנוח).
- לאחר שמקבלים בצק מעט דביק (לבדוק את המרקם חשוב מאוד!) אנו עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה.
- לאחר ההתפחה להתחיל לעצב לחמניות, נחלק ל-12 כדורים שווים ולעצב צורה.
- לטבול את הלחמניות בתוך הקערה עם המים וזה השלב למי שרוצה לצפות את הלחמניות בשומשום/דגנים/שיבולת שועל וכו'.
- להניח בתבנית ונתפיח כשעה או עד להכפלת הנפח (תלוי במזג האוויר).
- נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עם תבנית מים בתחתית התנור.
הערות וטיפים
- למי שאין משקל – שופכים 1 ק"ג קמח בריא לקערה וממירים 3/4 כוס מתוכו בקמח לבן (כך 80% כוסמין).
- הלחמניות הן 80% קמח מלא מכל סוג שהוא ו-20% קמח לבן.
- מי שרוצה יכול לשנות את היחסים בהתאם להעדפה – לשים לב שגם כמות המים משתנה בהתאם.
- את המים תמיד רצוי להכניס בהדרגה (בפרט כשמדובר בקמחים בריאים) – לפעמים ייתכן שהיה צורך במעט/יותר מים.
- יש להקפיד על התפחה נכונה וטבעית מבלי לנסות לזרז את ההתפחה – חשוב מאוד!.
- במתכון יש סוכר, למי שאינו יכול מסיבות בריאותיות או אחרות יכול להשתמש בתחליפים או לוותר לגמרי.

מקור: לחמניות כוסמין- הילה סמוכה רשתי
4 כפות שמרים זה לא הרבה מדי
4 כפות שמרים יבשים לק"ג קמח זה מוגזם לחלוטין
היי חלי,
נכון, בדקנו את המתכון המקורי ואכן חלה טעות אצלנו. מדובר ב-2 כפות שמרים בלבד.
בהצלחה!
שלום.קמח כוסמין לבן או מלא?תודה
היי ורד,
אפשר לבן, אפשר מלא ואפשר גם שילוב של שניהם.
בהצלחה!