המתכון הכי מיוחד ללחמניות חלב וניל רכות רכות שנמסות בפה.
במרקם של צמר גפן מתוק בצקי עם טעמים של וניל מתמוגג בפה.
לחמניות חלב וניל רכות
ציוד
- כוס מדידה (240 מ”ל)
- תבנית פיירקס 32X25
מרכיבים
- 2 ביצים
- 1 גביע יוגורט דנונה מעודנת או אשל (150 גרם)
- 2 שקיות סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כוס סוכר
- 50 גרם חמאה רכה
- כוס חלב וניל (או חלב רגיל + כפית תמצית וניל)
- 5 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- קורט מלח
שלבי הכנה
- נחמם את החלב שיהיה פושר להוסיף 2 כפות סוכר ואת השמרים ולערבב להניח בצד ל-5 דקות.
- נכניס לקערת המיקסר עם וו הלישה את הקמח ולערבב לתוכו את יתרת הסוכר
- ניצור מעין גומה ולהכניס את החלב להוסיף את הביצים היוגורט הסוכר וניל והמלח לערבב יחד וללוש היטב
- כשמתגבש הבצק להוסיף את החמאה הרכה ולהמשיך את הלישה עוד כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך
- נניח להתפחה עד להכפלה .
- נוריד את האוויר מהבצק ללוש מעט לכסות ולהניח להתפחה שניה.
- נוריד למשטח מקומח וניצור 12 כדורים להניח בתבנית מלבנית משומנת או מרופדת בנייר אפיה במרחק של כס”מ אחד מהשני כדי שיהיה להם מקום לתפוח ולהניח לתפוח להכפלה.
- למרוח בביצה טרופה ולאפות בתנור שחומם מראש 190 מעלות למשך כחצי שעה עד שמזהיב.
הערות וטיפים
מקור: נורית קיקו | מוזמנים לעקוב מכירות שישי | עוגות מוס | קינוחים | מארזים מתוקים ועוד ? מוזמנים לעקוב בדף שלה: קרמשניt. | באינסטגרם: @nirit_kiko
להשאיר תגובה