מתכון נפלא הזה של לחמניות גבינה וכוסמין – רכות מהממות וקטנטנות, שיהפכו כל ארוחה לאושר טעים גדול.
שילוב של גבינות רכות ומשובחות, קמח כוסמין מלא ועשיר, הכנה בצ׳יק צ’ק וניחוחות אפייה משכרים.
לחמניות גבינה מהירות ללא שמרים (כוסמין)
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית 240 מ”ל
מרכיבים
- 2 ביצים
- ⅓ כוס שמן זית
- 1 גביע לבנה 5% 250 גרם
- 1 גביע קוטג׳ 5% 250 גרם
- 100 גרם גבינה צפתית מפוררת
- 1 כפית אבקת שום /בצל טבעית
- 1 כפית אורגנו יבש
- קורט מלח
- 3 כוסות קמח כוסמין מלא
- 2 כפיות אבקת אפייה
- מעט שומשום
שלבי הכנה
- נטרוף בקערה ביצים, שמן זית, גבינה לבנה, קוטג׳, גבינה צפתית ותבלינים.
- לאחר איחוד החומרים נוסיף קמח כוסמין ואבקת אפייה.
- נערבב היטב עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה.
- בידיים רטובות ליצור כדורים קטנים ונניח במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (אם הבצק דביק מדי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח).
- נזרה מעט שומשום מעל כל כדור ונשלח לתנור שחומם על 170 מעלות לאפייה של 20 דקות או עד שהלחמניות תופחות ומזהיבות יפה.
מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
עדיף לטרוף ידנית או במיקסר?
היי מאיה,
מיקסר הוא מדויק יותר אבל האמת היא שלא נראה לנו שאפשר ממש להבחין בהבדל בתוצאה.
שבת שלום וחתימה טובה