מתכון להכנת לחמניות מיני במילוי זעתר וגבינה.
לחמניות גבינה שמרים רכות בטירוף שנמסות בפה.
לחמניות גבינה וזעתר
מתכון מעולה בהכנה קלה
ציוד
- כוס חד פעמי שתיה חמה
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 4 כוסות קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- ¼ כוס שמן זית
- ½ כף מלח אפשר קצת פחות
- ½1 כוסות מים פושרים
למילוי:
- 1 כוס עלי זעתר ירוק טרי בלי הגבעול
- 8 יחידות בצל ירוק קצוץ
- 1 בצל יבש קצוץ
- קורט מלח
- מעט פלפל שחור
- קוביות גבינת פטה מגורדת
להברשה:
- שמן זית
- שומשום
שלבי הכנה
- למזוג לקערה כוס מים פושרים עם שמרים וסוכר ולהמתין 15 דקות.
- אחרי רבע שעה להוסיף את שאר המצרכים וללוש היטב ואז ועוד התפחה של חצי שעה .
- לחלק את הבצק לכדורים בגודל פינג פונג לקמח מעט ולהשאיר לנוח עשר דקות .
- לקחת תבנית עגולה לשים נייר אפיה .
- לטגן בצל קצוץ עד להזהבה.
- להוסיף את הבצל ירוק והזעתר ולטגן למשך עוד כמה דקות .
- לקחת כדור ניקח באמצע עם הידיים.
- להניח מילוי של גבינה והזעתר, לסגור כמו כדור להניח בתבנית אחד צמוד לשני.
- למרוח שמן זית לפזר שומשום לתת רבע שעה מנוחה .
- לאפות 200 מעלות בסוף האפייה להבריש מעט שמן זית.
מקור: שרה יוסף
להשאיר תגובה