הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

לחמניות גבינה וזיתים ללא התפחה

מתכון לחמניות גבינה

מתכון של לחמניות 5 סוגי הגבינות ללא התפחה מתאימות לארוחת ערב, לשבועות או לאירוח חלבי.

מתאימות גם לארוחת בוקר לקטנטנים, הכל בביס אחד! טעימות ועשירות בזיתים שחורים.

מתכון לחמניות גבינה

לחמניות גבינה וזיתים

הדפסה
מתכון ללחמניות רק לערבב וישר לתוך התנור
של: אילנה לוי

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 3 כוסות קמח תופח
  • 3 ביצים
  • 1 חבילה גרם גבינת קוטג’ 5% אחוז 250 גרם
  • 1 חבילה גבינת חמד 5% אחוז 250 גרם
  • 1 חבילה גבינה צפתית פיראוס 5% אחוז 250 גרם
  • 1 חבילה גבינת סקי 5% אחוז 250 גרם
  • 1 חבילה גבינה צהובה 9 אחוז 250 גרם
  • 1 קופסה טבעות זיתים 560 גרם (270 גרם אחרי סינון)
  • ¼ כוס מים
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח קורט
  • אגוז מוסקט מעט – מגורד

שלבי הכנה

  • לגרד את כל הגבינות הקשות בפומפייה.
  • להכניס לקערה גדולה את כל הגבינות ולהוסיף את כל חומרי הלחמניות.
  • לערבב היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  • ליצור עיגולים בידיים רטובות מהבלילה.
  • להניח על נייר אפייה משומן מעט. ולפזר שומשום.
  • מעל כל לחמנייה לרסס מעט שמן
  • להכניס לתנור ונאפה על 180 מעלות במשך 25-30 דקות עד להזהבה.
מתכון לחמניות גבינה
צילום: אילנה לוי

מקור: לחמניות גבינה מתכון מאת: אילנה לוי