הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

לחמניות גבינה אווריריות ומושלמות

מתכון לחמניות גבינה

מתכון של לחמניות גבינה – מאפים אישיים במילוי גבינה!

מאפים מפנקים ומושלמים לארוחת בוקר ובכלל כשמתחשק לנשנש!

מתכון לחמניות גבינה

לחמניות גבינה אווריריות ומושלמות

הדפסה
מתכון קל ומהיר להכנת מאפים אישיים
Servings 18 לחמניות
של: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

  • תבנית שקעים

מרכיבים

לעיסה:

  • צהובה 100 גרם – מגורדת
  • בולגרית 50 גרם – מפוררת
  • מוצרלה 50 גרם – מגורדת
  • ½ מיכל שמנת לבישול 125 מ”ל
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 1 כפית אבקת מרק בצל
  • פלפל שחור מעט
  • אגוז מוסקט טחון, מעט

למילוי:

  • 1 בצל
  • 1 חבילה פטריות שמפניון 250 גרם – טריות פרוסות
  • טימין מעט
  • מלח קורט
  • פלפל שחור מעט

שלבי הכנה

להכנת המילוי:

  • לקצוץ בצל ונטגן במעט חמאה עד השחמה (נוציא לקערית).
  • באותה מחבת נטגן עם מעט חמאה, חבילה פטריות שמפניון טריות פרוסות, עם מעט טימין.
  • לתבל במעט מלח ופלפל שחור ולטגן עד אידוי נוזלים.
  • להעביר לקערה יחד עם הבצל ולצנן.

להכנת העיסה:

  • בקערה אחת 100 גרם צהובה מגורדת 50 גרם בולגרית מפוררת 50 גרם מוצרלה מגורדת חצי מיכל שמנת לבישול (125 מ”ל) 2 ביצים 2 כפות קמח כפית אבקת מרק בצל מעט פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט טחון ולערבב היטב.
  • להוסיף את הבצל ופטריות שטיגנו ויש לנו מילוי מושלם.

להרכבת המאפים:

  • 18 ריבועי בצק עלים קנויים של מעדנות.
  • לשמן תבנית שקעים ולהניח את ריבועי הבצק בשקעים, כאשר הפינות יוצאות החוצה.
  • למלא באמצע מהמילוי, לסגור את הקצוות מעל ולמרוח חלמון ביצה שמעורבב עם מעט שמן, ומעל שומשום.
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו עד קבלת צבע שזוף ויפה.
מתכון לחמניות גבינה
צילום: סוניה סאני בן הרוש

מקור: לחמניות גבינה מתכון מאת: סוניה סאני בן הרוש