מתכון של לחמניות גבינה – מאפים אישיים במילוי גבינה!
מאפים מפנקים ומושלמים לארוחת בוקר ובכלל כשמתחשק לנשנש!

לחמניות גבינה אווריריות ומושלמות
מתכון קל ומהיר להכנת מאפים אישיים
ציוד
- תבנית שקעים
מרכיבים
לעיסה:
- צהובה 100 גרם – מגורדת
- בולגרית 50 גרם – מפוררת
- מוצרלה 50 גרם – מגורדת
- ½ מיכל שמנת לבישול 125 מ”ל
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- 1 כפית אבקת מרק בצל
- פלפל שחור מעט
- אגוז מוסקט טחון, מעט
למילוי:
- 1 בצל
- 1 חבילה פטריות שמפניון 250 גרם – טריות פרוסות
- טימין מעט
- מלח קורט
- פלפל שחור מעט
שלבי הכנה
להכנת המילוי:
- לקצוץ בצל ונטגן במעט חמאה עד השחמה (נוציא לקערית).
- באותה מחבת נטגן עם מעט חמאה, חבילה פטריות שמפניון טריות פרוסות, עם מעט טימין.
- לתבל במעט מלח ופלפל שחור ולטגן עד אידוי נוזלים.
- להעביר לקערה יחד עם הבצל ולצנן.
להכנת העיסה:
- בקערה אחת 100 גרם צהובה מגורדת 50 גרם בולגרית מפוררת 50 גרם מוצרלה מגורדת חצי מיכל שמנת לבישול (125 מ”ל) 2 ביצים 2 כפות קמח כפית אבקת מרק בצל מעט פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט טחון ולערבב היטב.
- להוסיף את הבצל ופטריות שטיגנו ויש לנו מילוי מושלם.
להרכבת המאפים:
- 18 ריבועי בצק עלים קנויים של מעדנות.
- לשמן תבנית שקעים ולהניח את ריבועי הבצק בשקעים, כאשר הפינות יוצאות החוצה.
- למלא באמצע מהמילוי, לסגור את הקצוות מעל ולמרוח חלמון ביצה שמעורבב עם מעט שמן, ומעל שומשום.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו עד קבלת צבע שזוף ויפה.

מקור: לחמניות גבינה מתכון מאת: סוניה סאני בן הרוש
להשאיר תגובה