הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

לחמניות בשר אווריריות בטעם משודרג

מתכון לחמניות בשר

מתכון מנצח ללחמניות משודרגות שכל המשפחה מיד תתאהב ותידלק עליהן.

לחמניות בשר אווריריות ורכות בטירוף שמשדכים למלית בשר טחון עסיסי ומתובל.

מתכון לחמניות בשר
צילום: אילנית דרמון
מתכון לחמניות בשר
צילום: אילנית דרמון
מתכון לחמניות בשר
צילום: אילנית דרמון
מתכון לחמניות בשר

לחמניות בשר אווריריות

הדפסה
ארוחה שלמה ומשביעה עם טעם מדהים
של: אילנית דרמון

ציוד

  • כוס חד פעמית לשתייה חמה
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים / שקית שמרית
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים פושרים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח

למילוי:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל מטוגן

תבלינים:

  • פפריקה מלח, פלפל שחור צנוברים/פטריות במידה ואוהבים

לעיטור:

  • 1 ביצה טרופה

שלבי הכנה

להכנת הבצק:

  • בקערה שמים את הקמח, שמרים, וסוכר, ומערבבים יחד.
  • להוסיף את ה-2 כוסות מים פושרים תוך לישה ובהדרגה לפי הצורך.
  • ללוש במיקסר או ביד ואז מוסיפים חצי כוס שמן וכף מלח וללוש לעוד 10 דקות.
  • במידה והבצק יבש – מוסיפים מים בטיפות עד לקבלת בצק שדבוק לקרקעית אבל מנותק מהדפנות, והבצק חלק.
  • לשמן משטח בטיפה שמן ומורידים את הבצק אליו, ללוש טיפה בידיים ואז עושים כדור ומניחים בקערה.
  • לכסות בניילון נצמד למשך 45 דקות בלבד! לאחר מכן מחלקים את הבצק ל- 16 כדורים, מכסים במגבת את הכדורים למשך 10 דקות.

להכנת המילוי:

  • לטגן את הבשר היטב עם התבלינים (פפריקה, מלח, פלפל), ניתן גם להוסיף צנוברים או פטריות במידה ואוהבים. לתת לבשר להתקרר.
  • לאחר התפיחה של הבצק, משטחים כל כדור ביד וממלאים בבשר.
  • להכניס לאפייה של 180 מעלות עד להזהבה.
מתכון לחמניות בשר
צילום: שרית יצחקי

מקור:לחמניות בשר אווריריות – אילנית דרמון