מתכון להכנת לחמניות באן נדירות רכות ואווריריות.
מומלצות למילוי בבשר מפורק ועסיסי וברוטב מתוק .
לחמניות באן נדירות ממולאות בבשר
מרקם חלומי עם מלית עסיסית וטעימה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- מיקסר
- מכשיר אידוי
מרכיבים
לחמניות :
- ½ קילו קמח
- 10 גרם שמרים / 1 כף
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 1 כפית חומץ
- קורט מלח
- 3 כפות סוכר
- 350 מ"ל מים בערך כוס וחצי
- 2 כפות שמן רגיל
לבשר:
- 1 קילו בשר מספר 2 חתוך לקוביות גדולות
- 1 כף שטוחה מלח
לרוטב:
- 1 כוס טריאקי
- ½ כוס סויה
- ½ כוס מייפל / דבש / סילאן
- 1 ½ כפית צ’ילי גרוס
- קצת פלפל שחור
רוטב ללחמניות :
- רוטב שום
- רוטב אלף האיים
- קצת צ’ילי מתוק
- קצת טבסקו
שלבי הכנה
להכנת הלחמניות :
- להכניס את כל החומרים למיקסר עם וו לישה וללוש 2 דקות על מהירות נמוכה ועוד 10 דקות על מהירות בינונית
- מומלץ לעצור מידי פעם ולגעת בבצק, הבצק צריך להיות לח כזה אבל לא דביק , הוא צריך להיות דביק מעט אבל לא כזה שמשאיר בצק על האצבעות אחרי שנוגעים בו, לא לחשוש להוסיף קצת קמח במהלך הלישה אם צריך אך להיזהר לא לייבש את הבצק יותר מדי, הוא צריך להיות לח ונעים למגע
- כשהבצק מוכן, לעשות ממנו כדור יפה יפה ולהניח בקערת פלסטיק משומנת מראש.
- נשים קצת שמן זית על היד ונוריד ממש מעט על הבצק ובצורה אחידה.
- להתפיח את הבצק כשעה וחצי (או עד הכפלת הנפח ).
- אחרי שהבצק תפח, ליצור ממנו כדורים (50 גרם לכל כדור). מומלץ לעבוד טוב על כדורים יפים כי זה ממש קובע את הצורה אחר כך. אפשר לחתוך את הבצק עם סכין ולא לקרוע אותו עם היד.
- להניח את הכדורים על ניירות אפיה קטנים שגוזרים מראש ונכניס להתפחה נוספת של 40 דקות בערך (עד הכפלת הנפח, התפחה בתנור לוקחת 20 דקות).
- כשהכדורים מוכנים להכניס אותם למכשיר אידוי ל-15 דקות מבלי לפתוח מכסה (שמים טיימר).
- אם אין מכשיר אידוי, לוקחים רשת כזאת ישרה , ולוקחים סיר ושמים עליו את הרשת ומעליו עוד סיר הפוך (כמו מכסה גדול) וככה יוצרים שם מלא אדים.
- את הסיר להניח על הגז על אש גבוהה עם קצת מים על מנת ליצור מלא אדים.
להכנת הבשר :
- לבשל למשך 3 וחצי שעות בסיר עם מים רותחים וכף שטוחה של מלח.
- לבשל עם מכסה סגור ואש גבוהה, רק חשוב לשים לב כל כמה זמן שיש עדיין מים בסיר.
- לקראת הסוף הבשר כבר אמור להיות סופר רך, אפשר גם לחרוך אותו אחרי שכל המים נגמרים וזה נותן קראנציות לבשר אבל לא חובה.
- כשהבשר מוכן, להוציא לקרש חיתוך ולפרק עם מזלג לשערות.
הכנת הרוטב :
- לערבב את כל המרכיבים בקערה ואז לשפוך על הבשר ולערבב.
- להכין את הרוטב ללחמניות.
- להוסיף חסה וחמוצים, ולהרכיב את המנה.
הערות וטיפים
טיפ להתפחת הבצק: אפשר להדליק את התנור על 30 מעלות על מאוורר וזה יוצר תא התפחה מעולה, לאחר מכן רק לכסות את הקערה במגבת כמובן , בתא התפחה זה תופח הרבה הרבה יותר מהר, רק מכניסים יד לתנור ובודקים את החום לפני שמכניסים לשם את הבצק, זה צריך להיות מעט יותר חמים מטמפרטורת החדר , משהו כמו עד 35 מעלות.
מקור: לחמניות בבשר מתוק – שחר נחמיה
להשאיר תגובה