קבלו מתכון להכנת לחמניות אצבע שיא השלמות המתקבלות ברכות מדהימה.
לחמניות במרקם חלומי הנמס בפה בכל ביס, וטעם מענג במיוחד.

לחמניות אצבע שיא השלמות
רכות מדהימה עם טעם נהדר
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית מלח
- ¾1 כוסות מים
שלבי הכנה
- לערבב קמח שמרים וסוכר. מוסיפים שמן וכוס מים ומתחילים ללוש כמה דקות. מוסיפים מלח ואת המים.
- ללוש עוד כ-6 דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק.
- להפוך לכדור בקערה עם הידיים ומורחים מעל 2 כפות שמן וגם בצידי הקערה.
- לכסות בשקית ומתפיחים להכפלה. לאחר מכן מורידם נפח ומתפיחים עוד 20 דקות.
- לשמן מעט שיש ומורידים את הבצק ואז מחלקים ל 12 -14 חלקים (תלוי בגודל הרצוי).
- ללוש לכדורים חלקים ואז נחכה 10 דקות.
- מתחילים מהכדור הראשון – מרדדים את הבצק למלבן.
- לקפל מהצדדים ואז מגלגלים לרולדה הדוקה.
- שמים בתבנית על נייר אפיה במעט מרווחים. על התפר. כך גם שאר הכדורים.
- להתפיח עוד 20 דקות ואז מברישים בעדינות בביצה מהולה במים.
- לאפות בתנור שחומם ל-190 מעלות עד להזהבה. אפשר לאפות בטורבו.

מקור: לחמניות אצבע – חני קונאשוילי
להשאיר תגובה