הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

לחמניות אצבע בטעם של בית

מתכון לחמניות אצבע

קבלו מתכון להכנת לחמניות אצבע ביתיות ומושלמות.

לחמניות שתמיד יוצאות רכות ומדהימות במרקם חלומי.

מתכון לחמניות אצבע

לחמניות אצבע בטעם של בית

הדפסה
רכות בטירוף בטעם מושלם
של: חני קונאשוילי

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • ¾1 כוסות מים

שלבי הכנה

  • לערבב את הקמח עם השמרים וסוכר.
  • להוסיף את השמן וכוס מים ולהוסיף ללוש כמה דקות.
  • להוסיף את המלח ואת המים וללוש לעוד כ-6 דקות.
  • הבצק צריך להיות מעט דביק.
  • להפוך לכדור בקערה עם הידיים ומורחים מעל 2 כפות שמן, וגם בצידי הקערה.
  • לכסות בשקית ושמים להתפחה עד להכפלת הנפח.
  • להוריד נפח ומתפיחים עוד 20 דקות.
  • לשמן מעט את השיש, ולהוריד את הבצק ולחלק אותו ל – 12 -14 חלקים, תלוי בגודל הרצוי.
  • ללוש לכדורים חלקים ואז מחכים 10 דקות.
  • להתחיל מהכדור הראשון – לרדד את הבצק למלבן. לקפל מהצדדים ואז לגלגל לרולדה הדוקה.
  • להניח בתבנית על נייר אפיה במעט מרווחים. על התפר. להתפיח לעוד 20 דקות.
  • להבריש בעדינות בביצה מהולה במים.
  • להכניס לאפייה בטורבו בתנור שחומם ל-190 מעלות עד שמוכנות.
מתכון לחמניות אצבע
צילום: חני קונאשוילי

מקור: חני קונאשוילי