לחם שום ביתי הוא תוספת מושלמת לכל ארוחה, עם ניחוח חמאה ושום שממלא את הבית. הנה מתכון קל להכנת לחם שום רך וטעים.
עם זיגוג של רוטב שום ופטרוזיליה מיוחד מעל, נשים לאפייה לקבלת לחמניות זהובות ושזופות שטעימות מאלה של הפיצרייה!


לחם שום ביתי נדיר
עם ניחוח חמאה ושום שממלא את הבית
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 כוס שמן זית
- שום כתוש
- פטרוזיליה
- 150 מ"ל חלב
- ½1 כפיות שמרים
- ¼1 כפות סוכר
- 1 כף גדושה שמנת חמוצה
- 1 ביצה
- 380 גרם קמח לבן
- ½ כפית מלח
- חמאה למריחה
שלבי הכנה
- ללוש בקערה 150 מ"ל חלב פושר לא קר מדי.
- להוסיף 1 וחצי כפית שמרים , כף ורבע סוכר, כף גדושה שמנת חמוצה,1 ביצה ו-50 גרם חמאה מומסת.
- לערבב ונוסיף 380 גרם קמח לבן וחצי כפית מלח.
- ללוש היטב ונניח להתפחה עד שעה.
- אחרי התפחה ליצור כדורים, נסדר בתבנית ברווחים קטנים.
- לערבב בכוס שמן זית עם שום כתוש מלח ופטרוזיליה קצוצה ונפזר על הכדורים בתבנית.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמזהיב ומוכן מבפנים, נוציא מהתנור .
- להמיס חמאה ונמרח מעט על הלחם.

מקור: אלמוג נוישטט
להשאיר תגובה