לחם עם קוטג' סופר מיוחד, עמוס בחלבונים בריאים והכי חשוב – טעים טעים טעים (ולדעתנו אפילו עולה על כל לחמי השיפון, הכוסמין והמחמצת).
בלי לישה מסובכת, בלי תנורים מיוחדים ואפייה ממושכת ועם הכנה קלה במיוחד והתפחה קצרה, ויש לכם לחם קוטג' משגע ופריך, עם מעטה קראנצ'י נהדר ומרקם רך מבפנים.



לחם קוטג' רך כמו שלא הכרתם
ציוד
- תבנית ללחם / 2 אינגליש קייק
- בלנדר
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
חלק 1:
- 8 חלבונים
- 1 כוס קוטג'
- ¾ כוס מים פושרים
- 2 כפות שמן
חלק 2:
- ½4 כוסות קמח לחם / רגיל
- ½1 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר / דבש
- 1 כפית מלח
שלבי הכנה
- נקציף את המצרכים מחלק 1 ונערבל לבצק את המצרכים מחלק 2.
- נאחד את הבלילה (חלק 1) עם הבצק (חלק 2).
- נלוש 9 דקות – לשמן מעת את הבצק ולהתפיח עד הכפלת הנפח.
- נשמן תבנית לחם להוציא את הבצק וליצור גליל להכניס לתבנית ולהתפיח שוב.
- לאחר תפיחה לחתוך חריץ לאורך.
- נכניס לתנור ולאפות על חום של 180 מעלות 45-50 דקות תלוי בתנור.
הערות וטיפים
- אם בהתחלה מיד משחים אפשר להניח מעל ניר כסף בצורה רופפת. שלא יישרף.
- בסוף הלישה אפשר להוסיף חופן חמוציות ואגוזים.

מקור: לחם קוטג' מתכון מאת: טובה אבידן
להשאיר תגובה