לחם פורים שנהוג להכין במטבח המרוקאי והטוניסאי, עכשיו גם אצלכם במשלוח מנות! מתכון פשוט ללחם ייחודי שמכינים רק בחג הפורים, עם בצק מתקתק במרקם משגע וביצה קשה. הלחם אפוי כסמל לעין המן, ואין לחם מחופש יותר מזה!

לחם פורים – לחמניות עם ביצה
מתכון להכנת לחם פורים מהמטבח המרוקאי והטוניסאי
מרכיבים
- 1 ק"ג קמח
- 1 כף מלח
- 4 כפות סוכר
- ½ כוס שמן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3-2 כוסות מים פושרים
- 12-10 ביצים
לקישוט – לא חובה
- ביצה
- שומשום
שלבי הכנה
- מרתיחים מים בסיר ומוסיפים 10-12 ביצים לכ-10 דקות.
- מערבבים בקערה קמח, מלח, סוכר, שמרים ושמן לתערובת אחידה.
- מוסיפים מים בהדרגה עד קבלת מרקם אחיד ולא דביק מדי, לשים היטב במשך כמה דקות ונותנים לבצק מנוחהבמשך כ־5 דקות.
- לשים שוב היטב במשך כמה דקות ומניחים לבצק לתפוח כשעה.
- מחלקים את הבצק ל־10-12 חלקים שווים, מעצבים את הבצק, מניחים את הביצה באמצע וסוגרים אותה עם קצת בצק בצורת איקס מלמעלה.
- מניחים את הלחמניות בתבנית עם נייר האפייה לתפיחה של רבע שעה.
- טורפים ביצה בקערה קטנה ומורחים את הלחמניות בביצה בעזרת מברשת.
- מפזרים מעט שומשום ואופים ב־200 מעלות כ-20 דקות או עד שהלחמניות שחומות.

מקור: Ilana Buchris
להשאיר תגובה