לחם כשר לפסח, ללא גלוטן, שמכינים בקלות והוא אחד הטעימים שיש! מתכון קל, שמכינים בקלות ותקבלו לחם משגע שמתאים לפסח, אך מתאים להכנה בכל זמן! לחם במרקם אוורירי, עשיר באגוזים וניתן להכין עם כל תוספת שרוצים.
לחם כשר לפסח ללא גלוטן
מתכון קל ללחם כשר לפסח וללא גלוטן
ציוד
- 1 תבנית אינגליש קייק או 3 תבניות אינגליש קייק
- כוס אונברסלית 240 מ”ל או כוס חד פעמית חמה בנפח דומה
מרכיבים
מצרכים לתבנית אחת:
- 3 ביצים
- ⅓ כוס טחינה
- ¼ כוס סילאן
- ⅓ כפית מלח
- 1 כפית סודה לשתייה
- ½ כוס אגוזי מלך
- שומשום לפי טעם
שלבי הכנה
- מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית ביצים, טחינה, סילאן, מלח וסודה לשתייה.
- משמנים מעט את התבנית ויצקים את הבלילה.
- מפזרים אגוזים מעל – הם שוקעים מעט, ומפזרים שומשום.
- מחממים תנור מראש ל-175 מעלות אפייה רגילה ואופים במשך כ־20 – 30 דקות, לבדוק עם קיסם.
הערות וטיפים
טיפ: אפשר במקום אגוזים לשים חמוציות, גרעיני חמניות או דלעת.
להכנת 3 תבניות משלשים כמויות
להכנת 3 תבניות משלשים כמויות
מקור: שפרה אזולאי
להשאיר תגובה