הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

לחם כפרי עם אגוזי מלך ללא ביצים

מתכון לחם כפרי

מכירים את הלחמים המעולים האלה שמגישים במסעדות טובות?

קבלו מתכון ללחם כפרי אגוזי מלך, ללא ביצים בכלל, מושלם לכל מי שמכור ללחם איכותי.

מתכון לחם כפרי
צילום: שגית מלכי
מתכון לחם כפרי

לחם כפרי עם אגוזי מלך ללא ביצים

הדפסה
מאפה סופר איכותי, טעים ומשביע
Servings 2 כיכרות
של: שגית מלכי

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 500 גרם קמח חיטה מלא
  • 200 גרם קמח כפרי
  • 300 גרם קמח לחם
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים
  • ½3 כוסות מים לא בבת אחת, לפי הצורך
  • 200 גרם אגוזי מלך אין צורך לשבור אותם
  • 1 כף מלח שטוחה
  • שמן זית לשימון הקערה

שלבי הכנה

  • לנפות את כל סוגי הקמח לקערה עם וו לישה, להוסיף את השמרים היבשים ולערבב היטב.
  • נוסיף את המים לא בבת אחת כי לא תמיד צריך את כל הכמות
  • נוסיף את אגוזי המלך, ללוש היטב, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עד שמתקבל בצק קצת דביק!
  • לקחת קערה נקייה ולשמן אותה מעט בשמן זית. להעביר את הבצק לקערה.
  • לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • על שיש מעט מקומח להוציא את האוויר מהבצק, לחלק לשני חלקים שווים וליצור צורות של לחם.
  • נעביר כל לחם לקערה מעט מקומחת ולכסות להתפחה נוספת למשך כ-20 דקות.
  • נהפוך בעדינות את הקערה ולשים את הכיכר על נייר אפייה או על אבן שמוט מקומחת.
  • נפזר מעל מעט קמח ולחרוץ פסים עם סכין/כל דבר חד.
  • נעביר לתנור שחומם מראש לחום על 220-230 מעלות (תלוי בתנור).
  • שפריץ מעט מים על הכיכר ולפזר בתחתית התנור קוביות קרח (4-5 קוביות) ליצירת אדים.
  • לאחר כחצי שעה להוריד את החום לכ-200 מעלות למשך רבע שעה נוספת.
  • התחתית של הכיכר אמורה להיות קשה כאשר דופקים עליה.
  • נניח את הלחמים על רשת ומעליהם מגבת.
מתכון לחם כפרי
צילום: שגית מלכי

מקור: שגית מלכי