לביבות תפוחי אדמה ממולאים בבשר. קבלו מתכון קל להכנה לפסטלים ממכרים שכמותם עוד לא טעמתם!
בוודאי אתם מכירים את זה שבקבלת הפנים באירועים הולכים ישר לשולחן הפסטלים ומעמיסים צלחת? אז לביבות כאלה עוד לא יצא לכם לטעום.
לביבות תפוחי אדמה ממולאים בבשר
לביבות תפוחי אדמה ממולאים בשר ועשירים בירק. הכי טעימים שתאכלו!
ציוד
- מחבת לטיגון
מרכיבים
למילוי:
- שמן מעט
- 2 בצלים קצוצים
- 1 קילו בשר טחון
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כפית כורכום
לפסטלים:
- 9 תפוחי אדמה עם קליפה
- ½ חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
- ½ חבילת כוסברה קצוצה דק
- חצי לימון סחוט
- 5 ביצים
- 1 כוס פירורי לחם לבנים
- ¼ כוס פירורי לחם מוזהבים
- 3 כפות קורנפלור
שלבי הכנה
הכנת המילוי:
- נטגן במעט שמן את הבצלים עד שמזהיב.
- נוסיף בשר הטחון, חצי חבילת פטרוזיליה וגבעולי הבצל הירוק.
- נתבל עם מלח, פלפל שחור, וכורכום.
- נטגן ונפורר את הבשר על אש גבוהה עד צמצום הנוזלים.
- נניח בצד כדי לתת למילוי להתקרר באופן מלא.
הכנת הפסטלים:
- נבשל את תפוחי האדמה יחד עם הקליפה עד שהם מתרככים קצת.
- נקרר, נקלף ונמעך לפירה.
- נוסיף חצי חבילת כוסברה וחצי חבילת פטרוזיליה, מיץ לימון.
- נוסיף את הביצים ואת פירורי הלחם משני הסוגים, ולבסוף נוסיף 3 כפות קורנפלור.
- נתבל עם כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית פלפל לבן גרוס, ורבע כפית כורכום.
- נערבב היטב את כל העיסה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- נניח במקרר במשך כ- 20 דקות כדי לספוג את החומרים.
- עם ידיים רטובות, ניצור כדור מהעיסה.
- נמלא במילוי ונסגור ולאחר מכן נשטח מעט.
- נטגן בשמן בגובה 2-3 ס״מ.
הערות וטיפים
- הוספת הקורנפלור הוא טיפ חשוב מאוד – זה מבטיח שהפסטלים לא יידבקו לידיים – תודות לשף Moti Shokron.
- בפסח: להחליף את שני סוגי הפירורים בפירורים כשרים לפסח (מקמח מצה או אחר).
מקור: אילנה לוי
להשאיר תגובה