הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

לביבות תפוחי אדמה ממולאות בבשר

מתכון לביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה ממולאות בבשר. מתכון קל במיוחד להכנה של פסטלים שכמותם עוד לא טעמתם!

את הפסט‎לים האלה אני אוהבת להכין בכל זמן, הם כוללים ערכים תזונתיים גבוהים ויש בהם גם חלבונים, גם פחמימות וגם ירק.

מומלץ עבורך

מתכון לביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה ממולאות בבשר

הדפסה
לביבות תפוחי אדמה ממולאות בבשר. מתכון קל במיוחד להכנה של פסטלים שכמותם עוד לא טעמתם!
של: לביבות תפוחי אדמה

מרכיבים

למילוי:

  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 קילו בשר טחון
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית כורכום

לפסטלים:

  • 9 תפוחי אדמה עם קליפה
  • ½ חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
  • ½ חבילת כוסברה קצוצה דק
  • מיץ סחוט מחצי לימון
  • 5 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם לבנים
  • ¼ כוס פירורי לחם מוזהבים
  • 3 כפות קורנפלור טיפ חשוב מאוד – זה מבטיח שהפסטלים לא יידבקו לידיים – תודות לשף Moti Shokron

בפסח:

  • להחליף את שני סוגי הפירורים בפירורים כשרים לפסח מקמח מצה או אחר

שלבי הכנה

להכנת המילוי:

  • נטגן במעט שמן את הבצלים עד שמזהבים.
  • נוסיף בשר הטחון, חצי חבילת פטרוזיליה וגבעולי הבצל הירוק. מתבלים עם מלח, פלפל שחור, וכורכום.
  • נטגן ונפורר את הבשר על אש גבוהה עד צימצום הנוזלים.
  • נניח בצד כדי לתת למילוי להתקרר באופן מלא.

להכנת הפסטלים:

  • נבשל את תפוחי האדמה יחד עם הקליפה עד שהם מתרככים קצת.
  • נקרר נקלף ונמעך לפירה. נוסיף חצי חבילת כוסברה וחצי חבילת פטרוזיליה, מיץ לימון.
  • נוסיף את הביצים ואת פירורי הלחם משני הסוגים, בסוף להוסיף 3 כפות קורנפלור ומתבלים עם כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית פלפל לבן גרוס, ורבע כפית כורכום.
  • נערבב היטב את כל העיסה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • נניח במקרר במשך כ- 20 דקות כדי לספוג את החומרים.
  • עם ידיים רטובות, ניצור כדור מהעיסה.
  • נמלא במילוי ונסגור ולאחר מכן נשטח מעט. נטגן בשמן בגובה 2-3 ס״מ.
מתכון לביבות תפוחי אדמה
צילום: אילנה לוי

מתכון באדיבות: אילנה לוי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.