מתכון של לביבות תפוחי אדמה, הלביבה המסורתית של פעם.
יש שקוראים לה לטקע, או לטקעס, חוזרת ומככבת שוב לביבה שטעימה לא רק בחנוכה.
לביבות תפו״א מטריפות וממכרות
ציוד
- מחבת לטיגון
מרכיבים
- 6 תפוחי אדמה
- 4 גזר
- 1 בצל
- ¼ צרור פטרוזיליה
- מלח קורט
- פלפל שחור מעט
- מרק עוף מעט
- 5 ביצים
שלבי הכנה
- נגרד בפומפייה דקה את כל הירקות.
- נקצוץ את הפטרוזיליה ונוסיף את התבלינים והביצים.
- נטגן במחבת עד להזהבה (לא בשמן לא עמוק).
הערות וטיפים
מקור: לביבות תפוחי אדמה מתכון מאת: ויויאן פרחי ביטון
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה אהלן וסהלן , המטבח של ויויאן, ובדף הפייסבוק
מתרשם שטעים מאוד..בהחלט אנסה בשישי הזה בעז”ה.
היי מאיה,
נשמח לעדכון ושבת שלום 🙂
חייבים קמח כדי לאחד את הכל, אחרת הכל מתפרק במחבת. ואם רוצים זאת מעט אוורירי, מומלץ לשים קמח תופח. בנוסף, בשביל מה מרק עוף? זה לא תבלין בכלל?
היי יונה,
אפשר גם בלי קמח.
מרק עוף הוא בהחלט תבלין.
בהצלחה 🙂