אין חנוכה בלי לביבות תפוחי אדמה מסורתיים וטעימים.
אז קבלו מתכון ללביבות ללא גלוטן בקריספיות מושלמת ורכות מופלאה בפנים.
לביבות לטקס ללא גלוטן
בטעם מושלם בקריספיות מטריפה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- מחבת לטיגון
- פומפייה
מרכיבים
להגשה:
- 1 שמנת חמוצה
לטיגון:
- שמן חמניות או שמן קנולה
ללביבות:
- 6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים – מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה עם הקליפה האדומה
- 2 בצלים בינוניים, קלופים
- 4 ביצים M
- 1 כוס כוס קמח כרגיל ללא גלוטן או כוס קמח תופח מנופה או כוס קמח לבן רגיל עם שקית אבקת אפייה
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 4 כפיות מלח
- ½ כפית פלפל שחור
שלבי הכנה
- נגרד בפומפייה על הצד הגס את תפוחי האדמה והבצלים.
- נכניס את תערובת תפוחי האדמה והבצלים לשקית ניילון למקרר למשך שעה וחצי.
- נוציא את תערובת תפוחי האדמה לקערה, ונמלא במים עד כיסוי ומשרים 10 דקות.
- לאחר 10 דקות במים, נוציא את תערובת תפוחי האדמה למסננת.
- נסחט היטב היטב בעזרת הידיים מעודפי המים (מומלץ לחזור על פעולת הסחיטה פעמיים) ונעביר לקערה.
- נוסיף ביצים, קמח, מלח, פלפל שחור, ונערבב הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
- נחמם שמן במחבת טיגון, על להבה בינונית – גבוהה.
- ניצור לביבות, נרים בעזרת כף בכל פעם מעט מהתערובת ונוריד לתוך השמן.
- נטגן בכל סבב 5 לביבות, 4 דקות מכל צד עד להשחמה.
- נוציא לתוך צלחת מרופדת בנייר אפייה .
- נגיש לצד שמנת חמוצה.
מקור: לביבות לטקס – סבתא לאה
להשאיר תגובה