לביבות תפוחי אדמה הכי טעימים ושווים שיש שיקשטו לכם את היום בטעמים מעולם אחר!
קבלו מתכון של לביבות לטקס ללא גלוטן שמטוגנות לקריספיות מושלמת עם רכות מופלאה בפנים.
לביבות לטקס ללא גלוטן
טעם מושלם בקריספיות מטריפה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- מחבת לטיגון
מרכיבים
להגשה:
- 1 שמנת חמוצה 200 מ"ל
לטיגון:
- שמן חמניות או שמן קנולה
ללביבות:
- 6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים – מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה עם הקליפה האדומה
- 2 בצלים בינוניים, קלופים
- 4 ביצים
- 1 כוס כוס קמח כרגיל ללא גלוטן או כוס קמח תופח מנופה או כוס קמח לבן רגיל עם שקית אבקת אפייה
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 4 כפיות מלח
- ½ כפית פלפל שחור
שלבי הכנה
- נגרד בפומפייה על הצד הגס את תפוחי האדמה והבצלים.
- נכניס את תערובת תפוחי האדמה והבצלים לשקית ניילון למקרר למשך שעה וחצי.
- נוציא את תערובת תפוחי האדמה לקערה, ונמלא במים עד כיסוי ונשרה 10 דקות.
- לאחר 10 דקות במים, נוציא את תערובת תפוחי האדמה למסננת, נסחט היטב בעזרת הידיים מעודפי המים (מומלץ לחזור על פעולת הסחיטה פעמיים) ונעביר לקערה.
- נוסיף ביצים, קמח, מלח, פלפל שחור, ונערבב הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
- נחמם שמן במחבת טיגון, על להבה בינונית – גבוהה.
- ניצור לביבות, נרים בעזרת כף בכל פעם מעט מהתערובת ונוריד לתוך השמן.
- נטגן בכל סבב 5 לביבות, 4 דקות מכל צד עד להשחמה, נוציא לתוך צלחת מרופדת בנייר אפייה .
הערות וטיפים
מומלץ להגיש לצד שמנת חמוצה.
מקור: לביבות לטקס – סבתא לאה
להשאיר תגובה