לביבות ירק זה אחד המאכלים שהילדים תמיד שמחים לאכול! אז קבלו מתכון קל ללביבות ממכרות במיוחד, עשירות בירק ובתיבול וגם אתם לא תוכלו להיפרד מצלחת הלביבות עד שהן יתחסלו! מתכון פשוט למנה שלא צריך כלום ליד!
לביבות ירק עשירות וטעימות
מתכון קל ללביבות ירק שניתן לטגן או לאפות
מרכיבים
- 8 תפוחי אדמה
- 1 בצל
- 100 גרם פטרוזיליה
- 3 ביצים
- 4 כפות פירורי לחם
- מלח
- פלפל שחור
- שומשום
שלבי הכנה
- מקלפים ומגרדים 8 תפוחי אדמה ובצל אחד.
- קוצצים פטרוזיליה ומפזרים מעל הכל חצי כפית מלח. מניחים במסננת להגרת הנוזלים כשעה.
- סוחטים היטב את התערובת ומוסיפים ביצים, פלפל שחור, פירורי לחם, קמח ומעט מלח, מערבבים היטב ויוצרים קציצות.
אפייה:
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
- אופים ב־220 מעלות במשך 25 דקות. עד שרואים שהקציצות הזהיבו יפה מכל הכיוונים.
טיגון:
- יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ומטגנים במחבת עם שמן בגובה 2 – 3 ס”מ משני הצדדים.
מקור: אילנה לוי
להשאיר תגובה