קבלו מתכון להכנת לביבות ירק שמכינים מכמה מצרכים פשוטים ובקלי קלות.
לביבות בריאות ומלאות בטעם שתמיד יצליחו להפתיע אתכם בכל ביס מחדש!
לביבות ירק נדירות ללא גלוטן
לביבות בריאות ומלאות בטעם
ציוד
- מחבת לטיגון
מרכיבים
- 3 כוסות כרוב ירוק קצוץ דק
- ½ בצל סגול פרוס דק
- ½ כפית מלח אטלנטי דק
- ½ כוס כרוב כבוש פרוביוטי
- 1 נקניקיה פליאו 100 גרם
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- ⅔ כוס קמח שקדים
- ⅓ כוס קמח אורז / קמח קוקוס
- 2 ביצים אורגניות
- 1 כף חרדל גרגירים
שלבי הכנה
- לפרוס דק דק את הכרוב, חצי כרוב קטן או רבע כרוב גדול. אפשר ביד או במעבד מזון.
- לפרוס דק גם בצל סגול בינוני. רצועות דומות לאלו של הכרוב.
- להעביר לקערה את הכרוב והבצל ונפזר מלח. נעסה קצת ונניח בצד.
- לגרד נקניקיית פליאו כ 100 גרם בפומפייה.
- לסחוט את הנוזלים שיצאו מהכרוב ונניח בקערה גדולה, נוסיף את הנקניקייה המגורדת, ואת הכרוב הכבוש, והפטרוזיליה קצוצה.
- לערבב בנפרד קמח שקדים וקמח אורז, אפשר להחליף בקמח קוקוס.
- לטרוף שתי ביצים אורגניות גדולות, ונוסיף להם כף חרדל גרגירים.
- לאחד את שתי התערובות, ונערבב היטב ונקרוץ מהתערובת 12 קציצות.
- לטגן על אש בינונית, במחבת עם קצת שמן זית. נלחץ עליהם עם תרווד כדי שנקבל קציצה רחבה.
- נכסה את המחבת ונשאיר כחמש דקות על אש בינונית קטנה, נהפוך ונמתין עוד שלוש עד חמש דקות.
מקור: לביבות ירק מתכון מאת: Aya Frenkel
להשאיר תגובה